20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bakan Soylu: Tanrıkulu'nun kodu TR 705, HDP'de FETÖ işlerini takip eden biri var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. FETÖ ve PKK iltisaklı siyasilerin varlığından bahseden Soylu, 'Sezgin Tanrıkulu'nun kodu TR 705. Bu konuda kime çalıştığı açık ve nettir.' dedi.

star.com.tr14 Mart 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bakan Soylu: Tanrıkulu'nun kodu TR 705, HDP'de FETÖ işlerini takip eden biri var
Bir televizyon kanalında yayınlana programa konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 
 
Terör örgütleri FETÖ ve PKK iltisaklı siyasilerinden söz eden Soylu, Sezgin Tanrıkulu'nun kodunun TR 705 olduğunu, HDP'de FETÖ meselelerini takip eden bir FETÖ'cünün olduğunu dile getirdi.
 
CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun Aynel Arab'da öldürülen DHKP/C sorumlularından Aziz Güler'in cenazesine gittiğini hatırlatan Soylu, ''Terör örgütünde sorumlu Aziz Güler'in cenazesinde gözyaşları döktü Sezgin Tanrıkulu... ''İmralı'da koşullar rahatlatılmalı, teröristbaşı Apo için ''barışa hizmet ediyor'' diyor.
 
KODU: TR 705
 
Bakan Soylu, Sezgin Tanrıkulu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
''Aziz Güler'in cenazisine gitti. DHKP/C'li biri. Aynel Arab'da öldürüldü. Terör örgütünden sorumlu. Bu cenazenin başında gözyaşıyla döktü Sezgin Tanrıkulu. Grup Başkanvekili meselelere derinlemesine baktı. Şuna alışıktılar, bir sözü söyleyip, o söz ters çıktığında meseleyi başka bir yere çekmeye alışıktır. Bunlar bu işleri yapıyorlar. Mesele cenazeye gidip, gitmemek değil. Sezgin Tanrıkulu denilen adam TR 705 diye kodu var. Bu konuda kime çalıştığı açık ve nettir. WikiLeaks belgelerinde yazıyor. HDP'de bir FETÖ'cü var. İşi gücü FETÖ'nün meselelerini takip et mektir. İYİ Parti'de yine iltisaklı kendini konumlandırmış başka isimler var.''
 
KONUŞANLAR CEZALANDIRILDI
 
Wikileaks ''Gölge CIA'' olarak bilinen Stratfor belgelerinde TR 705 kodu taşıyan Sezgin Tanrıkulu, CHP yönetimi tarafından korunuyor.
 
CHP’nin 24. Dönem Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz Tanrıkulu ile ilgili, ''TR 705 koduyla çalışan CIA ajanı'' dediği için disiplin kuruluna sevk edilerek ceza almıştı.