29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Bakanlar sandık başında

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, oyunu Şanlıurfa'da kullandı. Bakan Bozdağ, 'Ülkemizin dört bir yanında da seçimlerin demokratik bir olgunluk içinde geçeceğinden şüphem yoktur. Türkiye ve aziz milletimiz bu konuda geçmişten bugüne demokratik olgunluğun en güzel örneklerini vermiştir, bu seçimde de aynı şekilde gidip iradesini sandığa yansıtacaktır' ifadelerini kullandı.

14 Mayıs 2023 Pazar 12:07 - Güncelleme:
Bakanlar sandık başında

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak Cumhurbaşkanı ve yeni meclis üyelerini seçmek için sandık başında... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, oyunu Şanlıurfa'da kullandı. Oy verme işleminin ardından açıklamalarda bulunan Bozdağ, "Ülkemizin dört bir yanında da seçimlerin demokratik bir olgunluk içinde geçeceğinden şüphem yoktur." dedi.

SÜLEYMAN SOYLU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eşi Hamdiye Soylu, oyunu Gaziosmanpaşa'da Dobruca Ortaokulu'nda kullandı.

BEKİR BOZDAĞ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için oyunu Şanlıurfa'da Bahçelievler Saadet Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kullandı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında Antalya'nın Alanya ilçesinde oyunu kullandı. Çavuşoğlu, Türkler Mahallesindeki Ayşen-Cengiz Urfalıoğlu İlkokulu 2333 nolu sandıkta oyunu verdi.

MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu (sağda), Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için oyunu İzmir'de kullandı. İzmir Atatürk Lisesi'ne eşi Ayşe Betül Kasapoğlu (solda) ile beraber gelen AK Parti İzmir Milletvekili adayı da olan Kasapoğlu, oyunu 1260 numaralı sandıkta kullandı.

MEHMET NURİ ERSOY

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve eşi Pervin Ersoy, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kullandı.

MURAT KURUM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eşi Şengül Kurum ile birlikte oyunu TEB Ataşehir Ortaokulu'nda kullandı.

HULUSİ AKAR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu 54 sene önce mezun olduğu Kayseri Lisesinde kullandı.

ADİL KARAİSMAİLOĞLU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Beşirli Mahallesi'ndeki Beşirli Borsa İstanbul Ortaokulu'na gelerek "2045" numaralı sandıkta oyunu kullandı.

FATİH DÖNMEZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, oyunu Odunpazarı ilçesi 71 Evler Mahallesindeki Eti Maden İşletmeleri İlkokulundaki 2023 numaralı sandıkta kullandı.

FAHRETTİN KOCA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulunda kullandı.

MEHMET MUŞ

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde oyunu, Samsun'un İlkadım ilçesinde kullandı.

VAHİT KİRİŞCİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu memleketi Kahramanmaraş'ta kullandı. Kirişci, 1972 yılında mezun olduğu Onikişubat ilçesindeki Dumlupınar Şehit Haşim Yenigül İlkokulu'nda kullandı. Daha sonra oyunu vereceği 1062 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa geçen Kirişci, sandık görevlilerine başarılar diledi.

MAHMUT ÖZER

rdu'dan AK Parti milletvekili adayı olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Altınordu ilçesine bağlı Şahincili Mahallesi'ndeki Vakıfbank Ortaokulu'na geldi. Burada bir süre vatandaşlarla sohbet eden Özer, daha sonra, "1396" numaralı sandıkta oyunu kullandı.

DERYA YANIK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu Osmaniye'de Raufbey Mahallesi'ndeki Şehit Bekir Evran İmam Hatip Ortaokulunda kullandı.

NUREDDİN NEBATİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, oyunu kullanmak için geldiği Zeki Ayan Mahallesi'ndeki Osmangazi İlkokulu ve Ortaokulu'nun bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.