23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Barbaros Şansal'dan şok iddia: Palalı'yı CHP mi organize etti?

Gezi destekcisi modacı Barbaros Şansal, olaylar sırasında ortaya çıkan ‘palalı saldırgan’ın CHP tarafından ayarlandığını söyledi. Şansal “Gürsel Tekin de şahidim” dedi.

stargazete.com26 Eylül 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Barbaros Şansal'dan şok iddia: Palalı'yı CHP mi organize etti?
GEZİ olaylarına verdiği destek ile gündeme gelen modacı ve Aydınlık gazetesi yazarı Barbaros Şansal, haftalar sonra önemli bir itirafta bulundu. Şansal, Gezi olayları sırasında Palalı eylemci olarak gündeme bomba gibi düşen kişinin CHP tarafından ayarlanmış bir provokatör olduğunu açıkladı. Şansal bir adım daha ileri giderek palalı saldırganı CHP’nin organize etmesinin ardından suçun AK Parti’ye atma planının olduğunu iddia etti. Bu provokasyona birçok CHP’linin şahit olduğunu sözlerine ekleyen Şansal, olayın şahitleri arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürel Tekin’in olduğunu da belirtti.

AK Parti’nin üzerine atılacak

Gezi taraftarlarının Bağdat Caddesi Forumu’nda konuşan Barbaros Şansal, Taksim’deki bir meydanda yeralan kafede kendisine bu planın açıklandığını söyledi. Planı açıklayan ise CHP İstanbul İl Başkanlığı danışmanlarından bir kişi olduğunu ifade eden Şansal şunları söyledi: “CHP İstanbul İl Başkanlığı danışmanlarından bir kişi Taksim’de merkezde bulunan bir kafede Talimane’den çok yakında palalı birinin çıkacağını söyledi. Bu olayı konuştuk ve bu olayın AK Partililerin üzerine atma planlarının olduğu bize iletildi.”
Şansal’ın sözleri ardından dinleyiciler kendisine tepki göstererek, “Keşke bunu burada söylemeseydin” dedi. Foruma katılanların “Palalıyı AKP kurtardı” şeklindeki sözleri üzerine de Şansal, “AKP kurtarmadı. Hukuki prosedür vardı” şeklinde cevap verdi.

O CHP’liyi hukuki ortamda söylerim

AYDINLIK Gazetesi yazarı Barbaros Şansal, itiraflarına dün gece Beyaz TV’de katıldığı Kadir Çelik’in Objektif programında da devam etti. Kadıköy’de yaptığı konuşmanın yayınlandığı programda Şansal “Gürsel Tekin şahidimdir. Bunu bana söyleyen CHP’linin ismini hukuki bir ortamda söylerim” dedi. Programa telefonla bağlanan Gürsel Tekin de, Şansal’ı gayri ciddi bulduğunu, kale almadığını belirterek “Böyle bir şeye tanık olmadım, olsam kendim müdahale ederdim. Palalının kim olduğunu bilmiyorum” diye konuştu.

Çelik: Savcılar harekete geçsin

Programa telefonla bağlanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP ve Gürsel Tekin’in bu ‘şaibe’den arınması gerektiğini belirterek, Cumhuriyet Savcılarını göreve davet etti: Bu iddia üzerine bir tahkikat yapılması gerekir. Güresl Tekin ve danışman başta olmak üzere...