26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Başbakan'a Üsküdar'da dev kaşılama

27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Başbakan'a Üsküdar'da dev kaşılama
Başbakan Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan sonra, Üsküdar'da da muhteşem bir karşılamayla karşılaştı.

Erdoğan, burada halka hitap etti.

İşte o konuşmadan satırbaşları:

- Allah'ın izniyle bu can bu tende oldukça vatanımıza milletimize hizet yolunda burada olacağız.

- Hortumların kesildiği bir Türkiye'de malesef devletin içine çöreklenmiş olan bazı çetelerin bazı örgütlerin, işadamlarını lekemeleri, içinden birşey çıkmayacağını bildikleri halde medyaya bazı evrakları servis etmeleri hiçbir hukuk devletinde olmaz. Bu ister savcı olsun, istar hakim olsun.

- Egemenlik kayıtsız şartsız yargının değildir, egemenlik kayıtsız şartsız yürütmenin değildir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir milletin.

- Biz diyoruz ki, bu hak millete aitti. Millete ait bu hakkı kimse alamaz.

- Şu anda ellerine geçirmiş oldukları veya onlara verdiğimiz fırsatı, hukuk dışında kullananlar da bunun hesabını verecek.

- Anayasa'nın 138. maddesini HSYK ihlal etmiştir, Danıştay da yargı sürerken orayı baskı altına almıştır.

- Bir savcı malum medyayı yanına alarak başsavcıyı aldatma yönüne gitti.

- Bir savcı kalkıp da bildiri dağıtır mı? Hale bak hale. Ne hallere geldik.

- Burası kusura bakmasınlar, bir muz cumhuriyeti değil.

- HSYK bu savcı hakkında ne yapacak? Şimdi ben bununla ilgili suç duyurusu yapıyorum. Milletin vekili olarak, bir Başbakan olarak suç duyurusu yapıyorum.

- Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Çünkü biz bu yola çıkarken ne dedik, kefenimizi giyerek çıktık.

- 79 senede yapılamayanları biz 11 seneye sığdırdık. Bu kıskanıldı. Uluslararası camia kıskandı. Devletin içerisindeki örgütler kıskandı.

- Olur ya, onlar da birgün yanımıza gelir. Ben hepsini affederim. Sevgililer sevgilisini Taif'ten gelirken taşlamışlardı onu. Niye beddua etmiyorsunuz demişlerdi. Sevgililer sevgilisi beddua etmemişti. Onlar o gün müslüman da değildi. "onlar bilmiyorlar" demişti. Müslüman müslümana beddua etmez.

- Biz asla ürkütücü olmayacağız. Korkutucu olmayacağız. Zorlaştırmayacağız, kolaylaştıracağız. Yumuşuak dil ile yaptıklarımızı anlatacağız. Hep birlikte 30 Mart'ı hep birlikte yeni Türkiye için bir milat etmeye var mıyız?

- Kardeşlerim, sizler zaten herşeyin farkındasınız. Türkiye'de eğitimde sağlıkta adalette emniyette ulaşımda enerjide ulusalararası diplomaside neler yapıldı bütün bunları inanıyorum ki biliyorsunuz. Bunları anlatacaksınız.

- Bakın Gezi olaylarında bir girişimde bulundular. Başarılı olamadılar. Şimdi de 17 Aralık'ta bir başka girişimde bulundular. Ama unutmayın, Gezi olaylarıyla 17 Aralık'ın ortak yanları var. AK Parti iktidarını çökertmek.

- Ama başaramayacaklar. İki seçenek var: Ya millet, ya zillet. İnşallah millet kazanacak. Zilleti isteyenler yine kaybedecek.

- Bizi yolsuzlukla itham edenlere, başta anamuhalefetin genel müdürüne burada da sesleniyorum. Yuh demeyin, o bile onlar için taltiftir.

- Bakın, SSK'nın genel müdürüydü. Orayı batırdı. Yolsuzluklar ayyuka çıktı. Rahşan affıyla kurtuldu.

- Bu kaset genel başkanıdır. Kasetle oraya geldi. Hani şimdiki kasetler var ya, dinlemeler var ya, aynen o.

- O genel müdür kasetle oraya geldi, yolsuzluk sebebiyle partilerinden kovdukları şahsı, o yolsuzluk klasörleri önünde bu genel müdür şimdi de onu İstanbul'a başkan adayı yapıyor.