25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başbakan'dan flaş savcı iddiası

Başbakan Erdoğan Havalimanında kendini karşılayan vatandaşlara hitap etti.

29 Aralık 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Başbakan'dan flaş savcı iddiası
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu CHP'nin genel müdürü kalkıyor diyor ki, daha hüküm verilmeden kalkıp da masum insanlara hemen o müfteri sıfatıyla iftira atıyor çünkü bunların karakterinde bu var, iftira at tutmasa da iz bırakır" dedi.

Başbakan Erdoğan, İzmir Adnan Menderes Havalimanında kendisini uğurlamaya gelen partililere seslendi. İzmir'in güzel insanlarını bu anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamladığını ifade eden Erdoğan, cuma günü Sakarya'da, dün Manisa merkez, ardından Turgutlu'da bugün ise Akhisar, Demirci ve Salihli'de coşkulu açılışlar yaptıklarını dile getirdi.

Erdoğan, "Salihli'de yine on binlerce kardeşimiz vardı fakat ben böyle bir sürprizle karşılaşacağımı ummuyordum. Gerçekten farklı bir sürprizle İzmir bugün 30 Mart'a bir sinyal veriyor. İnanıyorum ki yeni Türkiye'nin inşası başlamıştır, hayırlı olsun. 90 gün var, çok çalışacağız hanım kardeşlerimle, gençlerimizle el ele, omuz omuza çok çalışacağız" diye konuştu.

"İftira atanlara, yolsuzluk damgasını vurmaya çalışanlara, bizler sahte maalesef üniversite yıllarımızdaki gibi o marjinal grupların hani militanları vardı ya böyle bildiri dağıtırlar, aynen onlara benzer adalet sarayının önünde bildiri dağıtacak kadar savcılığını unutan tiplerle değil, biz onlara hesabı sandıkta soracağız sandıkta" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz yola çıkarken '3Y' dedik yolsuzlukla, yasaklarla, yoksullukla mücadele dedik. 11 yılda halkımız bizde bunu gördüğü için yüzde 34 ile kurulduğumuzdan 16 ay sonra bizi iktidar yaptı, 5 seçim geçirdik, 2 referandum, hepsinden başarıyla çıktık. Biz ne dedik? Biz, birilerinin atamaları ile iktidar olmadık. Bu CHP, darbelerin ataması ile bu ülkede iktidar olmuş bir partidir. Bu CHP, hiçbir zaman sandıkta iktidar olamamıştır. Şimdi diyorum ki, İzmir'de 30 Mart'ta kendilerine gerekli olan dersi benim İzmirli kardeşlerim de verecektir."

İzmir'de nelerin yapıldığının ortada olduğunu kaydeden Erdoğan, CHP'nin Büyükşehir Yasasına bile karşı çıktığını anımsatarak, CHP'nin 30 Mart öncesi kampanyalarda hangi yüzle İzmir'e gelip, "Biz belediyeciliği daha iyi biliriz" diyeceğini merak ettiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, "Belediyeciliği biz biliyoruz ve Allah'ın izniyle 30 Mart İzmir'de dönüşüm ve değişim olacak. Buna inanıyorum ve İzmirimiz'i modern bir kent haline getireceğiz. Onun için 30 Mart'ta bir değişim dönüşüme hazır mıyız? Onun için en üstün gayreti ortaya koymaya hazır mıyız?" diye konuştu.

- "Babamızın oğlu olsa tanımayız"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kardeşiniz, şu can bu tende olduğu sürece inşallah gece gündüz demeden koşacağız ki bunlara sandıkta gerekli olan dersi verelim. Kardeşlerim bakınız yolsuzluk değil mi? Şimdi diyorum ki, biz bu konuda babamızın oğlu olsa tanımayız. Ben evladım olsa bu konuda asla tanımam şunu çok açık söylüyorum. Bu CHP'nin genel müdürü kalkıyor diyor ki, daha hüküm verilmeden kalkıp da masum insanlara hemen o müfteri sıfatıyla iftira atıyor çünkü bunların karakterinde bu var, iftira at tutmasa da iz bırakır.

Örneğin benim Fatih Belediye Başkanıma iftira atıyorlar çünkü Fatih Belediye Başkanıma iftira atmalarının altında yatan ne biliyor musunuz? Çok anlamlı. Oradaki bir savcı iş takip ediyor, iş. Belediyeye geliyor, belediye başkanımız o savcının talebini yerine getirmedi diye kalkıyor ardından bu adımı atıyor. Aynı şekilde, onun yanında bir şey daha iliştiriyorlar. O da çok enteresan. Gençliğe Hizmet Vakfı diye kurulmuş olan bir vakıf. Burada benim çocuklarım da var, mütevelli heyeti zaten 15-16 kişi. Böyle bir vakfa Fatih Belediyesi bir yer yapıyor ve kiralıyor, 'bunu oraya niye verdin' diye... Şimdi soruyorum, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfına bunca zamandır devlet, belediyeler bu tür yerler verdi orada aklınız neredeydi? İSTEK Vakfına verilmiş yerler var, orada aklınız neredeydi? Koç'un içinde olduğu Türkiye Eğitim Vakfı var, orada aklınız neredeydi? Yasalarda bunlara mani bir hal yok, bunlar verilebilir, yasaldır. Peki belediyelerin sosyal yanı da vardır. Ne yapıyor? Bunlar çocukları, gençleri yetiştiriyorlar. Kişilere bir çıkar var mı bunda? Mesela o. Eğer varsa karşısında biz dikiliriz. Bütün mesele iftirayı at, tutmasa iz bırakır."

Erdoğan, bunların hepsinin 30 Mart'ta cevabını alacağını vurguladı.