25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başkan Erdoğan: Bu kadar Kürdistan'a meraklılarsa buyursunlar Irak'ın kuzeyine gitsinler

Başkan Erdoğan Erzincan'da vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, CHP'nin, Bay Kemal'in el ele dolaştıkları 'Kürdistan'da biz kazanacağız, Batı'da da AK Parti ve MHP'yi yok edeceğiz' diyor. Bu kadar Kürdistan'a meraklılarsa buyursun Irak'ın kuzeyine gitsinler. dedi.

AA26 Şubat 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Başkan Erdoğan: Bu kadar Kürdistan'a meraklılarsa buyursunlar Irak'ın kuzeyine gitsinler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de ve daha pek çok yerde bölücü örgütün güdümündeki parti niçin aday göstermedi? Bu illerde bölücü örgüt alenen zillet ittifakını desteklemiyor mu?" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "CHP'nin, Bay Kemal'in ele ele kol kola dolaştığı sözde İyi Parti olanlar, ne diyor? 'Kürdistan'da biz kazanacağız, batıda da AK Parti ile MHP'yi yok edeceğiz'. Bunlar bu kadar Kürdistan meraklısıysa Kürdistan Irak'ın kuzeyinde buyursunlar oraya gitsinler." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de ve daha pek çok yerde bölücü örgütün güdümündeki parti niçin aday göstermedi? Bu illerde bölücü örgüt alenen zillet ittifakını desteklemiyor mu?" şeklindi konuştu.

"Bu toprakları parçalamak isteyenleri nasıl Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Kandil'de inlerine gömdüysek yine gömmeye devam ederiz." diyen Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

"Zillet İttifakı'nın partileri CHP ve diğerleri, kendilerine verilen desteğin karşılığının mutlaka isteneceğini bilmiyorlar mı? Bölücü örgütün de FETÖ'nün de vakti saati geldiğinde bu tahsilatı onlardan mutlaka yapacağını bilmiyorlar mı?"