29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Başkan Erdoğan: KAAN, ''kalorifer peteği'' benzetmesi yapan hazımsızlara rağmen göklerde

Milli muharip uçak KAAN, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Afyonkarahisar'daki Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'Parçası 'kalorifer peteğine benziyor' diyen muhalefetin hazımsızlığına tepki gösterdi. Başkan Erdoğan, 'Parçası 'kalorifer peteğine benziyor' diyen hazımsızlara, KAAN projesini baltalamaya çalışan işbirlikçilere rağmen milli muharip uçağımız göklerle buluştu. İnsansız uçakları, Akıncı'yı, Kızılelma'yı yaptık mı, daha durun bakalım, neler gelecek, daha yapacağız. Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.' dedi.

AA21 Şubat 2024 Çarşamba 15:03 - Güncelleme:
Başkan Erdoğan: KAAN, ''kalorifer peteği'' benzetmesi yapan hazımsızlara rağmen göklerde

Afyonkarahisar'daki Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, KAAN projesini hazmedemeyenler tepki gösterdi.

Başkan Erdoğan, partisince Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bugün Türk savunma sanayinin gurur günlerinden birinin daha yaşandığını, Milli muharip uçağı KAAN'ın ilk uçuşunu bu sabah başarıyla gerçekleştirdiğini belirtti.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN "PARÇASI 'KALORİFER PETEĞİNE BENZİYOR' DİYEN HAZIMSIZLARA CEVAP

Kendi işlerine odaklandıkların söylen Başkan Erdoğan, "Türk savunma sanayinin guru günlerinde birini yaşadık. Türkiye kritik aşamayı geride bıraktı. KAAN bu sabah ilk uçuşunu başarı ile gerçekleştirdi. "Parçası 'kalorifer peteğine benziyor' diyen hazımsızlara, KAAN projesini baltalamaya çalışan işbirlikçilere rağmen milli muharip uçağımız göklerle buluştu." dedi.

Başkan Erdoğan, "KAAN'ı görüyorsunuz değil mi? Daha neler gelecek neler? İnsansız uçakları yaptık mı? Akıncı'yı yaptık mı? Daha durun bakalım, neler gelecek neler? Kızılelma'yı yaptık mı? Bu Kızıl Elma var ya F16'nın taşıdığı bombayı taşıyor. Eyvallah, daha yapacağız." ifadelerini kullandı.

"YENİ MÜJDELER VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

KAAN'ın F16 gibi olduğunu dile getiren Erdoğan, "Böylece Türkiye, kendi 5. nesil savaş uçağını üretme yolunda çok kritik bir eşiği daha geride bıraktı. Ne demişlerdi? 'Yapamazlar.' Bu özgüven fukaralarına, 'parçası kalorifer peteğine benziyor' diyen hazımsızlara, ilk andan itibaren KAAN projesini baltalamaya çalışan işbirlikçilere rağmen milli muharip uçağımız hamdolsun bugün göklerle buluştu. Rabb'im emeği geçen herkesten razı olsun. Dosta güven düşmana korku salan KAAN'ımızın diğer testlerini de süratle tamamlamak için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Önümüzdeki dönemde savunma sanayinde milletimize yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Afyonkarahisar'a yapılan 139 milyar lira tutarındaki yatırımları hatırlattı.

Eğitimde 3 bin 54 adet yeni derslik inşa edildiğini, ikinci devlet üniversitesi olarak Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinin kurulduğunu belirten Erdoğan, 11 bin 217 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları yaptıklarını kaydetti.