27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

ABD ziyaretine günler kala Başkan Erdoğan'dan son dakika S-400, Patriot ve F-35 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, 'Biz S-400'ü aldık bu iş bitti ama Amerika bize Patriot verecekse biz şartlar uygun olursa onlardan da Patriot alabiliriz' dedi.

7 Kasım 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
ABD ziyaretine günler kala Başkan Erdoğan'dan son dakika S-400, Patriot ve F-35 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Macaristan’da Başbakan Viktor Orban ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Görüşmemizde ikili ilişkilerimiz başta olmak üzere bölgesel sorunlar bunları ele alacağız. İkili ilişkilerimizde de özellikle şu anda S-400 konusu, Patriot konusu, F-35 konusu bunlar da görüşme içerisinde yer alacak konular. 100 milyar dolarlık bir ilişki hedefimiz var. Bunları konuşacağız. Hangi alanlarda, sektörlerde neler yapabiliriz. 
 
"AMERİKA'YA KARŞI HERHANGİ BİR ÖN KABÜLÜMÜZ YOK"
 
Biz S-400'ü aldık bu iş bitti. Ama Amerika bize Patriot verecekse, şartlar uygun olması halinde Patriot alabiliriz. Bunu da kendilerine teklif ettik. Bu konuda Kongreden geçmesi lazım diyorlarsa kongreden geçirsinler, bize teklif versinler biz de değerlendirmemizi yapalım. Amerika'ya karşı şu ana kadar herhangi bir önkabülümüz olmamıştır. Dünyanın hava taşımacılığında en önemli markalarından bir tanesi olan THY bugün ihtiyaçlarının çok ciddi bir kısmını Amerika'dan karşılıyor. Geniş gövdeli Boeingler oradan alıyorlar. THY dünyada en fazla destinasyona uçan şirkettir, birinci şirkettir. Bütün bunları görmezden gelemeyiz. Buna göre adımlarımızı atmamız lazım.
.