19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Başkan Erdoğan, yerli 'elektrikli traktör' ile deneme sürüşünü gerçekleştirdi

Başkan Erdoğan, Erdoğan, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve yerli olarak geliştirilen elektrikli traktörün deneme sürüşünü gerçekleştirdi.

AA26 Temmuz 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Başkan Erdoğan, yerli 'elektrikli traktör' ile deneme sürüşünü gerçekleştirdi
Erdoğan, Tarım ve Ve Orman Bakanlığınca düzenlenen Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) 69. Geleneksel Hasat Bayramı kapsamında buğday hasadı yaptı, yerli olarak geliştirilen elektrikli traktörün deneme sürüşünü gerçekleştirdi.
 
Erdoğan, TİGEM 69. Geleneksel Hasat Bayramı etkinliği kapsamında Polatlı Tarım İşletme Müdürlüğünde bulunan hasat alanına geldi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın okuduğu duanın ardından Erdoğan, Erdoğan, biçerdöveri kendisi kullanarak buğday hasadını gerçekleştirdi.
 
Erdoğan daha sonra hasattan elde edilen buğday hakkında TİGEM Genel Müdür Ayşe Ayşin Işıkgece'den bilgi aldı.
 
Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve yerli olarak geliştirilen elektrikli traktörü de kullanan Erdoğan, traktörün arkasındaki pullukla tarla sürdü.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Turkcell standını ziyaret ederek yerli ve milli tarım-hayvancılık uygulamaları Filiz ve Akıllı Küpe hakkında bilgi aldı. Büyük ve küçükbaş hayvanlar için akıllı takip sistemi Akıllı Küpe ile hayvanların sayımının yanı sıra lokasyon bilgisi, sağlık durumu, kızgınlık takibi gibi önemli bilgiler anlık bildiriliyor. Kullanıcıya tarlası hakkında anlık veri sağlayan mobil uygulama Filiz ise; yetiştiricinin sulama ve ilaçlama kararlarını toprak ve hava koşularına göre vermesini sağlıyor.
 
Erdoğan, hasat alanında kendisini karşılayan Karaahmet Köyü çiftçileri ile de sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.