28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı

İstanbul ve Gaziantep'te yapılacak enerji projeleri ile baraj ve sulama projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

AA3 Eylül 2023 Pazar 10:38 - Güncelleme:
Bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmî Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Yatağan 2. Merhale (Girme Barajı ve Sulaması) Projesi kapsamında Muğla'nın Yatağan ilçesi Bağyaka Mahallesi'ndeki, Çine Projesi bünyesindeki "Koçarlı Bağarası Sulaması 2. Kısım İnşaatı İşi"nin gerçekleştirilmesi amacıyla Aydın'daki, Çamur Barajı ve Sulaması Projesi (DOKAP) kapsamında Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi Çamur Mahallesi'ndeki bazı taşınmazların Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Ayrıca İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde kurulacak Gelgit RES elektrik üretim tesisi için gerekli taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

BARAJ VE SULAMA PROJELERİ KAPSAMINDA BAZI TAŞINMAZLAR İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI ALINDI

Yatağan 2. Merhale (Girme Barajı ve Sulaması) Projesi kapsamında Muğla'nın Yatağan ilçesi Bağyaka Mahallesi'ndeki, Çine Projesi bünyesindeki "Koçarlı Bağarası Sulaması 2. Kısım İnşaatı İşi"nin gerçekleştirilmesi amacıyla Aydın'daki, Çamur Barajı ve Sulaması Projesi (DOKAP) kapsamında Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi Çamur Mahallesi'ndeki bazı taşınmazların Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin içme suyu ihtiyacının karşılanması için projelendirilen su terfi/isale hattı, enerji nakil ve üretim hattı ve yapıları ile su yapılarının inşa edilmesi amacıyla ildeki bazı taşınmazların da Gaziantep Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

  • baraj sulama projeleri
  • acele kamulaştırma
  • google seo