23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

BDDK memur alımı başvuru şartları nedir?

BDDK personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor? 2018 BDDK 150 memur alımı başvuru şartları nedir?

9 Kasım 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
BDDK memur alımı başvuru şartları nedir?

 2018 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK 150 Memur alımı gerçekleştireceğini duyurdu. BDDK memur alımı şartları ve ilan metni haberimizin detayında yer almaktadır. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK 150 memur alımı yapacak. BDDK tarafından 9 Kasım 2018 Cuma günü yani bugün yayınlanan memur alımı ilanına göre; BDDK uzman yardımcısı unvanlarında meslek personeli alımı gerçekleştireceğini duyurdu. BDDK memur alımı kapsamında yayımlanan kamu personeli alımı ilanına göre; bankalar yeminli murakıp yardımcısı 50 memur, bankacılık uzman yardımcısı 80 memur, BDDK uzman yardımcısı 20 memur alımı gerçekleştirilecek.

BDDK 150 memur alımı yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamalı sınav ile gerçekleştirilecek. İstanbul’da yapılacak olan sınav bankacılık uzman yardımcısı ve BDDK uzman yardımcısı kadroları için 22 Aralık 2018 Cumartesi günü, bankalar yeminli murakıp yardımcısı kadrosu için 22 - 23 Aralık 2018 Cumartesi - Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra şeklinde 2 oturum olarak gerçekleşecek.

BDDK 150 MEMUR ALIMI ÖZEL ŞARTLARI;

Bankalar yeminli murakıp yardımcısı ve bankacılık uzman yardımcısı (Bankacılık Alanı) kadrolarına başvuracak olan adayların, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme gibi fakültelere bağlı bölümlerden veya bankacılık, bankacılık ve finans, istatistik, endüstri mühendisliği gibi bölümlerden mezun olması gerekiyor.

Hukuk Alanı bankacılık uzman yardımcısı kadrosuna başvuracak olan adayların hukuk bölümünden, Bilişim alanı bankacılık uzman yardımcısı kadrosuna başvuracak olan adayların ise bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, matematik mühendisliği, fizik, matematik, istatistik, istatistik ve bilgisayar bölümlerinden mezuniyeti gerekiyor.BDDK uzman yardımcısı kadrosuna başvuracak olan adayların hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri, istatistik ve endüstri mühendisliği bölümünden mezun olması gerekiyor.

Adayların 2017 ve 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’ye girmiş olması ve ilgili puan türlerinden belirtilen asgari KPSS puanını almış olmaları gerekiyor. PUAN türleri ise Bankalar yeminli murakıp yardımcısı için en az 80 puan, Bankacılık uzman yardımcısı ve BDDK uzman yardımcısı için en az 75 puan, olarak belirtildi.

BDDK memur alımı sınav başvuruları 15 Kasım 2018 tarihinde başlayacak ve 26 Kasım 2018 tarihinde sona erecek. Sınav ve memur alımı ile ilgili tüm detaylara aşağıda bulunan ilan metninden erişebilirsiniz.