26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bedelli askerlik açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bedelli askerlik ve askerlikte yeni düzenleme konularıyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili, “Milletimizin askerlikte bağını zedelemeyecek sürdürülebilir bir sistemle yaşanan yığılmayı, bu sorunu ortadan gidereceğiz” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar yasayı bekleyen milyonlarca vatandaşta, “2019 yılında bedelli askerlik yasası ve tek tip askerlik sistemi Meclis’ten geçer mi?” heyecanı yarattı.

27 Şubat 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bedelli askerlik açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama yasayı bekleyen milyonlarca vatandaşta büyük heyecan yarattı. Erdoğan, konuyla ilgili, “Bizim arzumuz seçim öncesi yasayı çıkarmaktı. Seçim sonrası üzerinde duracağız.”  Dese de bedelli askerlikle ilgili çok önemli bir ifade kullandı. 

 

BEDELLİ ASKERLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Askerlikte yeni düzenlemenin seçimden sonra üzerinde duracağız diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Artık bedelli daimi olarak var. Meclis tekrar açıldığında kanunlaştıracağız. Bu ilk işlerimizden birisidir” ifadelerini kullanarak bedelli bekleyen milyonlarca gence canlı yayından seslendi.

YENİ ASKERLİK KANUNU İÇİN MECLİS'İN AÇILIŞINI İŞARET ETTİ

İki, burada 6 ay-12 ay meselesi var. Bu konuyla ilgili olarak da tabii önümüze gelen bir şey 'er-erbaş', öbür tarafta 'astsubay, yedek astsubay', bir de o var. Bir de 'yedek asteğmenler' meselesi var, böyle de bir tablo var. Şimdi bu konuyla ilgili çalışmalar nihai noktaya geldi. Bundan sonra tabii bir de Savunma Bakanımızın bu konuyla ilgili çalışmaları çok etraflıca kendisi, o da bunu anlatacak ve seçim sonrasında da bunu inşallah Meclis tekrar açıldığında kanunlaştırarak, yani ilk işlerimizden birisidir, diyebileceğim inşallah kanun bu olacaktır."

"BASKERLİK KONUSU NİSAN AYINDA MECLİS'E GELİR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Mahir Ünal da geçtiğimiz günlerde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Mahir Ünal açıklamalarında yeni askerlik sisteminin muhtemelen nisan ayında TBMM gündemine geleceğini belirtti.