20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bedelli 4. celp tarihi ne zaman?

Bedelli 4. celp dönemleri askerlik yerleri merak konusu oldu.

6 Kasım 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Bedelli 4. celp tarihi ne zaman?

Bedelli askerlikte 3 Ağustos'ta başlayan başvuru süreci 4 Kasım'da sona erdi. Gerekli prosedürü uygulayıp, başvurularını tamamlayan yüz binlerce kişi şimdi, MSB'den gelecek celp tarihleri açıklamasına odaklanmış durumda. 28 Ağustos'ta açıklanan ilk celp dönemi ve 6 Eylül'de açıklanan ikinci celp döneminin ardından 27 Eyül’de son olarak üçüncü celp dönemi E Devlet ASAL bedelli sınıflandırma sonuç sorgulama sayfasından açıklandı. Şimdi gözler Bedelli askerlik 4. Celp tarihlerinde…

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek. Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak. Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile "www.asal.msb.gov.tr" adresinden duyurulacak. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu'nun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.

BEDELLİ ASKERLİK CELP YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bedelli askerlik celp yerleri ve dönemleri, Milli Savunma Bakanlığı'nın tüm başvuruları değerlendirmeye almasının ardından yapılacak olan planlama ile belirlenecek. Detaylarla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'nın kısa süre içerisinde açıklama yapması bekleniyor.

Dönemlerin belirlenmesinin ardından detaylar, Milli Savunma Bakanlığı Askeralma sekmesi ve E-Devlet üzerinden görüntülenebilecek. Bedelli askerliğe çağrılan öğretmenler, 21 günlük temel askeri eğitimlerini yarıyıl veya yaz tatiline erteleyebilecek.