16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Bedelli askerlik 4. celp dönemi eğitim yerleri

Bedelli askerlik 4. dönem celp tarihleri, birçok vatandaşın merakla araştırdığı konu olmaya devam ediliyor.

24 Ekim 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bedelli askerlik 4. celp dönemi eğitim yerleri

Bedelli askerlik 4. dönem celp tarihleri, birçok vatandaşın merakla araştırdığı konu olmaya devam ediliyor.


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlikten yararlanmak isteyen 672 bin 306 kişinin (24 Ekim Çarşamba günü verisi) müracaatlarını internet üzerinden tamamladığını açıkladı. Başvurularını gerçekleştiren 377 bin 410 kişinin ise ödemeleri yapıp dekontlarını askerlik şubesine teslim ettiğini açıkladı. Bedelli askerlik başvurusu 3 Kasım tarihinde sona erecek.

BEDELLİ ASKERLİK CELP TARİHLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Bedelli askerlikten faydalanmak için başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşların sorguladığı 4. celp dönemi, 3 Kasım tarihinde yapılacak olan planlamanın ardından adayların erişimine açılacak. Dönemlerin belirlenmesinin ardından detaylar, Milli Savunma Bakanlığı Askeralma sekmesi ve E-Devlet üzerinden görüntülenebilecek.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Asker Alma sekmesi ve E-Devlet aracılığıyla ulaşılabilecek. Konuya ilişkin şu an için resmi bir açıklama yapılmamasına karşın Bedelli askerlik 4. celp döneminin e-Devlet aracılığıyla 24 Ekim 2018 tarihi itibariyle yapılması tahmin ediliyor. Bedelli Askerlik 4. Celp döneminde eğitimini tamamlayacak asker adaylarının 24 Kasım tarihinde birliklerine teslim olarak, 14 Aralık tarihinde de birliklerinden terhis olmaları bekleniyor.

MEB'den bedelli yapacak bursiyerlere duyuru

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bedelli askerlik yapacak bursiyerlere duyuru

Bedelli Askerlik Başvurusu Yapacak Bursiyerlerin Dikkatine

03 Ağustos 2018 tarihli ve 30498 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Askerlik Kanunu ile Diğer Bazı Kanunlarda ve 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile 1111 sayılı Askerlik Kanunu'na eklenen Geçici 55'inci madde uyarınca 1 Ocak 1994 tarihinden (bu tarih dahil) önce doğanlar -istemeleri halinde- 3 Kasım 2018 tarihine kadar askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurarak bedelli askerlik uygulamasından faydalanabilirler.

Bilindiği üzere bahse konu Kanunda bedelli askerlik uygulamasına ilişkin usul ve esasların Milli Savunma Bakanlığınca belirleneceği hükme bağlanmıştır. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı, Bakanlığımızın teklifini de dikkate alarak "birlik kontenjanlarındaki sınırlamaların imkan verdiği ölçüde, yurt dışında öğrenimlerine devam eden öğrencilerin birinci öncelikle yaz dönemindeki celp dönemlerinde temel askerlik eğitimlerini alabilecekleri" ni karara bağlamıştır.