29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Bekçi alım sonuçları ne zaman açıklanacak? EGM bekçi alımı sınav tarihi!

'Bekçi alım sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusu son zamanların en çok merak edilen konuları arasında yerini almayı başardı. EGM tarafından 8 bin başvuru alımı tamamlandıktan sonra bekçi adaylarının en merak ettiği konu sonuçların ne zaman açıklanacağı hususu oldu. 'Bekçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik. İşte merak edilenler...

4 Nisan 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bekçi alım sonuçları ne zaman açıklanacak? EGM bekçi alımı sınav tarihi!
'Bekçi alım sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusu tüm bekçi adayları tarafından merak ediliyor. Bekçi alım sonuçları 2019 araştırmaları oldukça ilgi görüyor. 18 Mart 1 Nisan tarihleri arasında başvurularını tamamlayan bekçi adayları başvuruların ardından  gözlerini sonuçların açıklanacağı tarihlere çevirdi.  Emniyet Genel Müdürlüğünün merkez teşkilatı tarafından gerçekleştirilecek olan ilk sınavda başarılı olanlar, ihtiyaç duyulan bölgelerde görevlendirilecek. Valilikler tarafından alımı yapılan ve eğitimleri il emniyet müdürlüklerince verilen çarşı ve mahalle bekçilerine ilişkin yönetmelik değişikliği, 2 Mart 2018'de yürürlüğe girmiş, bekçi alım ve eğitim yetkileri Polis Akademisine bildirilmişti. Peki, bekçi alım sonuçları ne zaman açıklanacak? EGM bekçi alımı sınavı ne zaman yapılacak? İşte merak edilenlerin tümü... 
 
BEKÇİ ALIM SONUÇLARI 2019!
Emniyet Genel Müdürlüğü bekçi alımı başvuru sonuçları için henüz bir açıklama yapmadı. Geçen yıl bekçi alımı sonuçları 40 gün içerisinde açıklanmıştı. Bu yıl sonuçlarının nisan sonu, mayıs başı gibi açıklanması bekleniyor fakat net bir tarih yok. 
 
BEKÇİLİK SINAVI NE ZAMAN?

Bekçi alımı sınavı, geçtiğimiz dönem alınan başvurularda, müracaatların son gününden yaklaşık üç ay sonra yapılmıştı. Bu dönemde de temmuz ayının sonunda veya ağustos ayının başında sınavların yapılabileceği düşünülüyor. 
 
BEKÇİLİK SINAVINDA NASIL SORULAR SORULACAK?
100 tam puan üzerinden değerlendirilecek olan bekçi adaylarının, toplamda 100 soruya cevap vermesi istenecek. İlköğretim ve Ortaöğretim düzeyindeki Milli Eğitim Bakanlığı müfredatından sorulacak olan sorular, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür konularından olacak.
Sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Her soru katsayı olmadan eşit puana sahip olacak. Sınav toplam 120 dakika sürecek. Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaklar.