30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Emniyet bekçi alımları ne zaman?

Bekçi alımı 2019 başvuru tarihi ve şartları ile ilgili ilan için gözler, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde!

1 Şubat 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Emniyet bekçi alımları ne zaman?

Bekçi alımı 2019 başvuru tarihi ve şartları ile ilgili ilan için gözler, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde! Bekçi alımı ön başvuruların başlayacağı tarih için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

2019 bekçi alımı için ön başvuruların başlayacağı tarih heyecanla bekleniyor. Geçtiğimiz aylarda, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edilmiş, bu gelişmenin ardından gözler bekçi istihdamına çevrilmişti.

İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı olarak 10 bin 500 bekçi alımı yapılacağını duyurulmuştu. Bu alımların ise 81 ilde gerçekleştirileceği belirtilmişti. Bu nedenle 2019 bekçi alımı başvurularının ne zaman yapılacağı, binlerce bekçi adayı tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya devam ediyor. 10 bin bekçi alımı için başvuru tarihlerinin ne zaman netleşeceği merak ediliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdası yapılmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamenin ardından hayalindeki mesleği icra etmek isteyen vatandaşlar, bekçi alımı başvurularının ne zaman başlayacağını merak ediyor.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yükümlü olan bekçi alımı ile ilgili vatandaşlar Resmi Gazete'de açıklama yapılıp yapılmadığını merak ediyorlar. 81 ilde yapılacak alımların Şubat ayında gerçekleşeceği daha önce belirtilmişti. Şubat ayına girmemize kısa bir süre kala konuyla ilgili araştırmalar da hız kazanmaya başladı.