Gül, Beylikdüzü istikametinde, Haramidere Sanayi Durağı'nda yolcu alan bir metrobüse, başka bir metrobüsün arkadan çarptığı kazaya ilişkin olay yerinde incelemede bulundu.
İncelemelerinin ardından Vali Gül, gazetecilere açıklama yaptı.
Kazayı öğrendikten sonra İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile hastanelerde yaralıları ziyaret ettiklerini kaydeden Gül, "Maalesef toplamda 40 yaralı hemşehrimiz var. Yaralılarımızdan 1 kişi vefat etti.
Valimiz Davut Gül, Beylikdüzü Haramidere Metrobüs Durağı'nda 2 metrobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kaza sonrası, olay yerine giderek incelemelerde bulundu.
— TC İstanbul Valiliği (@TC_istanbul) May 10, 2025
Yürütülen çalışmalardaki son duruma ilişkin yetkililerden bilgi alan ve basın mensuplarına açıklamalarda bulunan... pic.twitter.com/xpL94TZeGu
"Geçmiş olsun" dileklerini ileten Gül, "Kazanın sebebi teknik olarak incelendikten sonra belli olacak. Sizin de bizim de gördüğümüz; metrobüslerden biri yolcu indirirken diğer metrobüs durmayarak arkadan çarpıyor.