23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Öğretmen atama başvuru sonuçları açıklandı mı

BİLSEM Öğretmen atama başvuru sonuçları açıklandı mı?

19 Ocak 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Öğretmen atama başvuru sonuçları açıklandı mı

9 Ocak’ta başlatılan BİLSEM öğretmen başvuru ve başvuruya ait onay süreci için verilen süre bitti.

Öğretmen seçme ve atama sürecine ilişkin iş ve işlemlerin kılavuzda yer alan hükümler doğrultusunda yapılması gerekmektedir. BİLSEM başvurularının tamamlanması ardından 81 ilde bin 18 öğretmenin ataması yapılacak.

2019 ÖĞRETMEN BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu’nda göre, başvuru sonuçları 28 Ocak 2019 tarihinde açıklanacak. Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar 25 Şubat 2019 tarihinde ilan edilecek.

MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

https://mebbis.meb.gov.tr/ sayfası üzerinden öğretmenler Kullanıcı adı veya TC kimlik no ve şifre girdikten sonra MEBBİS ekranına ulaşabiliyor. Ayrıca MEBBİS üzerinden e-devlet platformuna da giriş yapılabiliyor.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILIYOR?

 1) Onay birimlerinin onay işlemini tamamlamalarından sonra atama takvimi doğrultusunda başvurular il öğretmen değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

2) Değerlendirmede, başvuru formunda puan alınan her bir kritere ilişkin eklenen belgeler kontrol edilecektir. Eksik ya da geçersiz belge tespit edilmesi durumunda ilgili kriterden alınan puan değerlendirme dışı bırakılacaktır.

3) İldeki bilim ve sanat merkezlerinde kontenjan bulunmayan alanlarda yapılmış başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.