19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bir kadın cinayeti daha!

Bir yıldır ayrı yaşadığı eşinin evine gidem kişi, önce eşini öldürdü ardından kayınvalide ve kayınbiraderini yaraladı.

DENİZLİ (İHA)25 Temmuz 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bir kadın cinayeti daha!
Buldan ilçesinde, bir yıldır ayrı yaşadığı eşinin evine giden T.Y., önce eşini öldürdü daha sonra kayınvalide ve kayınbiraderini yaraladı.
 
  Olay, sabah 06:00 sıralarında Buldan ilçesinin Gölbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Bir yıldır ayrı yaşadığı eşine gece mesaj atan T.Y,  sabahleyin Antalya’dan Buldan ilçesine geldi. İki çocuğu olan T.Y., çocuklarının annesini evin kapısında yakaladı. Yanında getirdiği tabancayla  ateş etmeye başlayan T.Y., 19 yıllık eşi Aylin Yayla’yı evin kapısında öldürdü. O sırada evde bulunan ve silah seslerini duyarak dışarı çıkan Türkan Conker ve kayınbiraderi Nail Conker'e de ateş eden T.Y., bu kişileri de yaraladıktan sonra olay yerinde kaçtı. 
  Sesleri duyan vatandaşlar durumu polis ve ambulans ekiplerine haber verdi. Kısa sürede gelen polisler olay yerini güvenlik şeridi içine alırken, ambulans ekipleri kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Tabancayla ağır yaralanan kayınvalide Türkan Conker ve kayınbirader Nail Conker de  önce Buldan Devlet Hastanesi’ne sonra Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis olay yerinden kaçan T.Y.’yi arıyor.
 
  ‘KORUMA KARARI 5 AY ÖNCE KALDIRILDI’
  Cinayet ekipleri olayla ilgili soruşturmayı derinleştirirken, Aylin Yayla ile ilgili de bazı bilgilere ulaştı. Aylin Yayla’nın eşinden sürekli tehdit gelmesinin ardından savcılığa başvurduğu ve Kasım ayında koruma kararı aldığı öğrenildi. Üç aylık sürenin ardından Şubat ayında koruma kararının kalktığı kadın, bu sürede kocasından tehditler gelmemeye başlayınca koruma kararını kaldırdı. Yaklaşık 5 ay koruması olmayan kadına en son dün gece geç saatlerde eşinden ‘Yarın yanına geleceğim’ diyerek bir mesaj aldığı iddia edildi. Aylin Yayla’nın  sabah çalıştığı fırına her zaman kullandığı servisi kullanarak gitmediği ve olayın da bu saatlerde evin önünde olduğu belirtildi.