18 Temmuz 2026 Cumartesi / 3 Safer 1448

Kütahya'da yangın alarmı! Çok sayıda helikopter sevk edildi

İzmir'in Narlıdere ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Öte yandan Kütahya'daki orman yangınına 7 helikopter, 4 uçak ve 22 arazöz ile müdahale ediliyor.

AA18 Temmuz 2026 Cumartesi 13:44 - Güncelleme:
Kütahya'da yangın alarmı! Çok sayıda helikopter sevk edildi

Ali Onbaşı Deresi mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 4 uçak, 6 helikopter, 25 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 3 dozer sevk edildi.

Yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

7 HELİKOPTER, 4 UÇAK VE 22 ARAZÖZ GÖREVDE

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki Yaylacık mevkiinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan yoğun müdahale sürüyor. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangını kontrol altına almak için çok sayıda ekip seferber edildi.

Edinilen bilgilere göre, Elmalı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde çok sayıda ekip sevk edildi.

Yangına havadan 7 helikopter ve 4 yangın söndürme uçağıyla müdahale edilirken, karadan ise 22 arazözün yanı sıra çok sayıda iş makinesi ve orman işçisi söndürme çalışmalarına katılıyor. Ekipler, alevlerin daha geniş ormanlık alanlara sıçramaması için yoğun çaba harcıyor.

Bölgenin engebeli yapısı ve zaman zaman etkili olan rüzgâr, söndürme çalışmalarını güçleştirirken, hava ve kara unsurları koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Helikopterler ve uçaklar belirlenen noktalara aralıksız su atarken, kara ekipleri de alevlerin önünü kesmek için kritik noktalarda müdahalede bulunuyor.

ÇİNE'DEKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Aydın'ın Çine ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu söndürüldü, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre Kavşit Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalede gerçekleştirilirken, yangın ekipleri yoğun çalışmasının ardından kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

ÖNERİLEN VİDEO

O anlar kamerada: Yaşlı adamın imdadına Türk polisi yetişti

Kapat
Video yükleniyor...