20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bu buton hayat kurtacak!

Bolu Kartalkaya'da kayak pistlerinden çıkarak kaybolanlar numaralandırılmış levhalar sayesinde kısa sürede bulunurken, cep telefonunun çekmediği yerler ya da telefonunu yanına almayan tatilciler için ise en sık kaybolunan bölgelere çağrı butonları konuldu.

DHA26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bu buton hayat kurtacak!
Bolu Jandarma Komutanlığı'nca, Kartalkaya'da pistlerden çıkarak kaybolan tatilcilerin kısa süre bulunması için 4 yıl önce kayak pistlerinin çevresindeki alanlara numaralandırılmış levhalar konuldu. Tatilciler kaybolduklarında jandarmadan yardım isterken, bulundukları yerdeki levhada yazılı olan numarayı söyleyerek kolaylıkla bulunabiliyordu. Bolu Valiliği ve Bolu Jandarma Komutanlığı 'Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki pistlerde meydana gelebilecek yaralanma ve kaybolma olaylarının önlenmesi' projesi kapsamında bu yıl numaralandırılmış levha sayısını 136'dan 333'e çıkardı. Bu yıl ayrıca 'Jandarma Arama Kurtarma Acil Çağrı Butonu' da devreye sokuldu.

Cep telefonunu yanına almayanlar, şarjı bitenler ya da telefonun çekmediği yerlerde kaybolanlar için 10 radyo frekansı üzerinden çalışan acil çağrı butonları konuldu. Kaybolan tatilcilerin ağaçların üzerine monte edilen butona basması durumunda Kartalkaya'da bulunan Jandarma Arama Kurtarma timi kar motorlarıyla çağrının yapıldığı bölgeye giderek kaybolan kişiye ulaşacak.