25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bu yolculuk için tam 55 milyon dolar ödediler... En pahalı bilet!

SpaceX şirketine ait Falcon 9 roketi, Florida'dan Uluslararası Uzay İstasyonuna fırlatıldı. Tamamen özel girişimle organize edilen ve içerisinde dört kişi bulunan uçuş, ilk uzay misyonu olarak tarihe geçerken, rokette yer alan dört kişi, bu uçuş için 55 milyon dolarlık bilet parası ödedi.

9 Nisan 2022 Cumartesi 01:07 - Güncelleme:
Bu yolculuk için tam 55 milyon dolar ödediler... En pahalı bilet!

NASA'nın ilk uzay misyonu kapsamında Kennedy Uzay Üssü'nden başarılı bir şekilde fırlattığı rokette yer alan 4 kişi, bu özel uçuş için 55 milyon dolar bilet parası ödedi.

Euronews'in haberine göre, ABD'li emlak yatırımcısı Larry Connor, Kanadalı iş insanı Mark Pathy ve İsrailli eski savaş pilotu Eytan Stibbe ile bu ekibi komuta eden eski NASA astronotu Michael Lopez-Alegria, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 8 gün kalacak ve bilimsel projelerde görev alacak.

Ekibi uzaya taşıyan roket SpaceX'e ait olsa da, misyonu Axiom Space şirketi üstleniyor.

NASA tarafından memnuniyetle karşılanan misyon "Alçak Dünya Yörüngesi"nin ticarileştirilmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor. NASA Başkanı Bill Nelson fırlatmadan hemen önce yaptığı açıklamada, "ticareti uzaya taşıyoruz" dedi.

Uzay yolcularının fırlatılma anları ve uzay mekiği içerisindeki görüntüleri canlı olarak yayınlandı. Fırlatmadan bir süre sonra yolcuların bulunduğu Dragon kapsülünün roketten ayrılarak bir sonraki aşamaya geçildiğine dair bilgi ve görüntüler paylaşıldı.

Her şey planlandığı gibi giderse söz konusu dört kişi, 20 saatten fazla sürecek bir uçuşun ardından Cumartesi günü dünyadan 400 kilometre mesafede bulunan Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşacak.