27 Nisan 2024 Cumartesi / 18 Sevval 1445

Burkina Faso'da 2 İspanyol ve bir İrlandalı gazetecinin öldürüldüğü açıklandı

İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya, Burkina Faso'da kaybolan 2 İspanyol ve bir İrlandalı gazetecinin silahlı kişiler tarafından öldürüldüğünü belirtti.

AA27 Nisan 2021 Salı 17:18 - Güncelleme:
Burkina Faso'da 2 İspanyol ve bir İrlandalı gazetecinin öldürüldüğü açıklandı

Afrika'nın batısında yer alan Burkina Faso'nun doğusundaki Pama doğal parkında 40 kişilik bir İspanyol grupla seyahat eden gazetecilerden ve bir yerel güvenlik görevlisinden 26 Nisan Pazartesi günü saat 15.00'ten itibaren haber alınamadığı bildirildi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuya ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Laya, bölgede bugün 4 kişinin cesedinin bulunduğunu ve yerel yetkililer ile kayıp kişilerin aileleriyle yapılan görüşmelerin ardından cesetlerden 2'sinin İspanyol gazetecilere ait olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Söz konusu İspanyolların, bölgede yasa dışı avlanmayla ilgili belgesel çeken gazeteci David Beriain ve kameraman Roberto Fraile oldukları kaydedildi.

Laya, "Burası tehlikeli bir bölge çünkü terörist gruplar, kaçak avcılar, çeteler için olağan bir operasyon alanı." ifadesini kullandı.

Silahlı grubun saldırısında 2 İspanyol gazeteci dışında İrlandalı bir gazeteci ve bir yerel güvenlik görevlisinin de hayatını kaybettiği yaralıların da olduğu belirtildi.

Burkina Faso basınında çıkan haberlerde, ülkenin doğusunda Gurma bölgesinde kaçak avcılıkla mücadele eden ekiplere düzenlenen saldırıda 3 kişinin yaralandığı, 3 yabancı uyruklu gazeteci ile bir askerin ortadan kaybolduğu ifade edilmişti.

Haberlerde, 2'si İspanyol uyruklu biri İrlandalı 3 gazetecinin saldırganlar tarafından kaçırılmış olabileceği kaydedilmişti.

Burkina Faso, 2015'ten bu yana terör saldırılarına sahne oluyor. Sivilleri ve askerleri hedef alan saldırılar nedeniyle binlerce kişi güvenli bölgelere göç etmek zorunda kaldı. Bazı bölgelerde ise acil durum ilan edilmişti.