25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Büyükşen çifti cinayetinde ilk tutuklama

Büyükşen çifti cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 24 kişiden biri olan Mehmet Ali Dayanır tutuklandı.

16 Temmuz 2021 Cuma 10:23 - Güncelleme:
Büyükşen çifti cinayetinde ilk tutuklama

Konya'da evlerinde otururken öldürülen 54 yaşındaki Necla Büyükşen ile 55 yaşındaki Metin Büyükşen, pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Müge Anlı'nın programında işlenen olayla ilgili soruşturma başlatan emniyet güçleri geçtiğimiz gün yaptığı operasyonda aralarında çiftin çocuklarının da yer aldığı 24 kişi gözaltına aldı. Şüphelilerin HTS (iletişim) kayıtları ile WhatsApp yazışmalarının dökümlerine ulaşılıp, sorgulamalar yapılırken, adreslerde ele geçirilen av tüfekleri ise incelemeye alındı.

MAHKEMEYE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Müge Anlı'nın ekibi, emniyette işlemleri araştırmak için olay yerine gitti. Programın Instagram hesabından yapılan paylaşımda ise Büyükşen çiftinin gelinleri Betül Büyükşen'in yasak aşk yaşadığı iddia edilen kuzeni Mehmet Ali Dayanır'ın kelepçelenerek götürüldüğü görüntüler yayınlandı.

Sağlık kontrolüne götürülen Mehmet Ali Dayanır'ın mahkemeye çıkması beklenirken herhangi bir itirafın gelip gelmediği öğrenilemedi.

1 ŞÜPHELİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Konya'da, Metin ve Necla Büyükşen çiftinin, 3 yıl önce maskeli kişi tarafından av tüfeğiyle öldürülmesine ilişkin soruşturmada 1 şüpheli daha gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, 3 Eylül 2018'de İsmil Mahallesi'nde işlenen cinayete ilişkin başlatılan çalışma kapsamında, 13 Temmuz Salı günü 24 şüphelinin gözaltına alınmasının ardından bugün 1 şüpheli hakkında daha yakalama kararı verildi.

Jandarma ekipleri olayla ilgisi olduğu iddia edilen 1 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Böylece olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli sayısı 25 oldu.

Öte yandan, şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

- OLAY

Merkez Karatay ilçesi İsmil Mahallesi'nde 3 Eylül 2018'de, maskeli kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan Metin (55) ve Necla (54) Büyükşen çifti hayatını kaybetmiş, pencereden atlayıp kaçan kızları yaralanmıştı.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, silahlı saldırıya uğrayan Metin ve Necla Büyükşen'in hayatını kaybettiğini belirlemişti.

Olaya ilişkin soruşturma kapsamında 13 Temmuz'da 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.