24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Çavuşoğlu'nun babası: Telefon açtığında ağladım

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci olarak atanan Mevlüt Çavuşoğlu'nun Antalya'nın Alanya İlçesi'nde oturan babası Osman Çavuşoğlu, oğlu bakan olduğunu söylemek için aradığında telefonda ağladığını söyledi.

DHA26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Çavuşoğlu'nun babası: Telefon açtığında ağladım
Yeni görevini Egemen Bağış'tan devralan Mevlüt Çavuşoğlu'nun babası, eski Türkler Belde Belediye Başkanı Osman Çavuşoğlu, "Türkiye'ye hayırlı olsun. Çalışması lazım. İnşallah sonu iyi olur. Cahil olmama rağmen bugünleri tahmin ederek oğlumu okuttum" dedi.

Oğlunun AB Bakanı ve Başmüzakereci olarak atanması nedeniyle yakınları tarafından tebrik edilen Osman Çavuşoğlu, oğlunun nasıl yetiştiğini şu sözlerle anlattı:

"Sömestir tatillerinde öğretmen tuttum, 'Batı biter, Doğu'da petrol var bitmez' diye Arapça öğrettim. Bir Japon öğretmen buldum. Hem para verdim hem de Türkçe öğrettirdim. O da 2 yılda Mevlüt'e Japonca öğretti. İngilizce zaten ana dersi. Daha sonra kendisi Almanca ve İspanyolca öğrendi. Türkler Belediye Başkanı olduğum dönemde, Rusya'dan bir şehirle kardeş belediye olmuştuk. En sonunda da orada 21 günde Rusça öğrendi."

'KARDEŞİME BAKANLIK DA YAKIŞIR'

Mevlüt Çavuşoğlu'nun ağabeyi, Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu da "Antalyamıza, vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Mevlüt Bey, herkesin bildiği gibi uluslararası bir siyasetçi. Üstlendiği bütün görevleri bugüne kadar layıkıyla yerine getirmiştir. Kardeşime bakanlık da yakışır. Onu da en iyi şekilde yapacağından hiç kuşkumuz yok" diye konuştu.

HEM OKUDU HEM ÇALIŞTI

Ailesinin Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanında olduğunu dile getiren ağabey Hasan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kalan hizmetleri en iyi şekilde yapacağına inancımız tam. Mevlüt Bey, hem okurdu hem de yaz aylarında tarla ve seralarda çalışarak bize yardım ederdi. Derslerinde çok başarılıydı. Boş zamanlarında bize hep yardımcı olurdu. Biz 5 kardeş, bölgesel amatör kümede aynı takımda oynuyorduk. Ailecek spora düşkünlüğümüz var. Mevlüt Bey önemli maçlarda hafta sonları Ankara'dan gelirdi."

ÇAVUŞOĞLU'NUN ÖZGEÇMİŞİ

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Türkler beldesinde, 5 Şubat 1968'de yörük yaylasında kıl çadırda dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdikten sonra ABD Long Island Üniversitesi'nde master yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1993'te AÜ Avrupa Birliği Uzmanlığı'nı tamamladı. Bilkent Üniversitesi'nde doktora programına başladı ve İngiltere'de London School of Economics'te doktora çalışmasını sürdürdü. AK Parti kurucu üyesi. 3 dönemdir aralıksız milletvekilliği yapıyor. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığı yaptı. Avrupa'da bu göreve seçilen ilk Türk oldu. İngilizce, Japonca, Rusca, İspanyolca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babası. Çavuşoğlu'nun babası Osman Çavuşoğlu, Türkler beldesinde 16 yıl muhtarlık, bir dönem de DYP'den belediye başkanlığı yaptı. Kardeşi Hayri Çavuşoğlu, halen AK Parti'den Türkler Belediye Başkanı. Ağabeyi Hasan Çavuşoğlu ise Alanyaspor Kulübü Başkanı.