18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

CHP bunu da yaptı! YPG/PKK yandaşını konferansa davet ettiler

CHP tarafından bugün İstanbul'da, Uluslararası Suriye Konferansı düzenlendi. Muhaliflerin davet edilmediği toplantıda, terör örgütü YPG/PKK'ya yakınlığıyla bilinen ve sosyal medya hesabından teröristlerle resmini paylaşan sözde akademisyen Amy Austin Holmes da davet edildi. Konferans'da konuşma yapan Holmes, terör örgütünü sözde 'barış gücü' olarak nitelendirdi.

28 Eylül 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
CHP bunu da yaptı! YPG/PKK yandaşını konferansa davet ettiler
CHP tarafından uluslararası düzeyde düzenlenen “Suriye’de Barışa Açılan Kapı - Uluslararası Suriye Konferansı” gerçekleştirildi.
 
Açılış konuşmasını CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın yaptığı konferansa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmacı olarak katıldı.
 
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının bitimine kadar sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan konferansta, katılımcıların konuşmasını salondakiler takip edebildi.
 
"PYD BARIŞ GÜCÜ"
 
Katılımcılar arasında yer alan ve terör örgütü PYD’ye yakınlığıyla tanınan Amy Austin Holmes skandal ifadeler kullandı. Konferansta terör örgütünü ‘barış gücü’ olarak nitelendiren Holmes, “PYD Kürt ağırlıklı bir yapı değil artık. %60 oranında Araplardan oluşuyor. Kürtler, Süryaniler, Ezidiler, Hristiyanlar , Türkmenler var. Yani Suriye Halklarının temsilcisi ve içinde etnik çeşitliliği barındırıyor” dedi.
 
 
Amy Austin Holmes'in sosyal medya hesabı, terör örgütü PYD saflarındaki teröristlerle verdiği pozlarla dolu.
 
 
 
Oysa CHP lideri Kemal Kılıçdaroğu, konferansa terör örgütlerinin davet edilmeyeceği sözünü vermişti. Kılıçdaroğlu, ‘PYD de katılacak mı?’ Sorusuna “Onlar hariç, onların dışında. Suriye’nin Dışişleri Bakanlığından bir yetkili olabilir, gelebilir” cevabını vermişti.
 
(Yeni Şafak)