4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Bir kiralık milletvekili vakası daha! CHP'li vekil Saadet Partisi'ne geçti

Türkiye siyaseti yeniden ‘kiralık vekil' olayını yaşadı bu kez adres yüzde 1'lik Saadet ve Gelecek partisi oldu. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap Saadet Partisi'ne geçti. Saadet Partili Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatının ardından Saadet-Gelecek İttifakı'nın Meclis'teki grubu düşmüştü.

AHMET AKIN16 Aralık 2023 Cumartesi 11:38 - Güncelleme:
Bir kiralık milletvekili vakası daha! CHP'li vekil Saadet Partisi'ne geçti

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesi sonrası Saadet Partisi'ne geçti. Kasap, "Vicdani zorunluluk gereği geçmek durumunda kaldım." dedi.

Meclis'te 20 milletvekiliyle temsil edilen Saadet-Gelecek grubu, Bitmez'in vefatıyla düşmüştü.

CHP milletvekilinin katılmasıyla, Saadet-Gelecek partileri Meclis'te grup kurma sayısına ulaştı.

Meclis'te grup kurabilmek için 20 milletvekilinin olması gerekiyordu.

ORTAK GRUP KURMUŞLARDI

14 Mayıs'ta yapılan genel seçimde CHP listelerinden seçime giren ve 10'ar milletvekili çıkaran Saadet ve Gelecek partileri, temmuz ayında Meclis'te ortak grup kurmuştu.

YİNE KİRALIK VEKİL, YİNE CHP!

İYİ Parti'ye Meclis'te grup kurdurmak için dönemin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen 15 kiralık milletvekili, görevlerini tamamlayıp partilerine geri dönmüştü. Akşener ise CHP'nin bu diyetine "Hayatımın en büyük pişmanlığı" diyerek tepki göstermişti.

CHP'Lİ YARKADAŞ'TAN TEPKİ

Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile bilinen gazeteci Barış Yarkadaş CHP'nin kiralık vekil hamlesine sert sözlerle tepki gösterdi

Yarkadaş; "CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatı üzerine SAADET - GELECEK Partisi'ne katıldı. Özgür Özel, bu transferin gerekçesini "Saadet - Gelecek grup olma ve kürsü hakkını kaybetmesin diye bunu yaptık" diyerek açıkladı. Saadet ve Gelecek'in kürsü hakkı bu kadar önemliyse CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu döneminde verilen kontenjanlara kurultayda neden tepki gösterdiniz? Üstelik o kontenjanlar verilirken hepinizin onayı vardı" ifadelerine yer verdi.