28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Özel ve İmamoğlu arasında ''yerel seçim'' krizi! CHP'li Yarkadaş her şeyi anlattı! ''Böyle bir parti olur mu?''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki 'taht kavgası' büyüyor. İmamoğlu'nun kendi istediği adayları Özel'e dayatması nedeniyle yerel seçim çalışmaları darbe yedi. CHP yandaşı gazeteci Barış Yarkadaş, İmamoğlu'nun İstanbul'daki 39 ilçede belediye başkanı belirlemekle 'yetinemediğini' söyledi ve 'İzmir'de Antalya'da Adana'da aday belirlemeye çalışıyor. Karadeniz'e zaten kimse giremiyor. Böyle bir parti olur mu? Ben itiraz ediyorum ve reddediyorum.' diye konuştu.

SENA PARLAR5 Ocak 2024 Cuma 07:46 - Güncelleme:
Özel ve İmamoğlu arasında ''yerel seçim'' krizi! CHP'li Yarkadaş her şeyi anlattı! ''Böyle bir parti olur mu?''

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da "büyük" desteğiyle Özgür Özel yeni Genel Başkan seçildi.

ÖZEL- İMAMOĞLU KAVGASI!

Özgür Özel'in "Genel Başkanlık" adına Ekrem İmamoğlu'na verdiği tavizler partisinde yeni krizlerin de önünü açtı.

YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARI ÇIKMAZDA!

Her fırsatta kardeş imajı çizen ikili arasında sinirler gerildi. Ekrem İmamoğlu'nun kendi istediği adayları Özgür Özel'e dayatması nedeniyle "yerel seçim" çalışmaları çıkmaza girdi.

SKANDALDA YENİ DETAYLAR!

Söz konusu yerel seçim krizi ile ilgili detayları ise CHP yandaşı gazeteci Barış Yarkadaş tam anlamıyla ortaya döktü. CHP'deki adaylık krizi skandalında yeni detaylar ortaya çıktı.

"DOĞRU KARARI 20 KİŞİ Mİ VERİYOR?"

Yarkadaş, Tv100 yayınında partide üyelerin değil 20 kişinin adaylara karar verdiğini dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi: "İstanbul'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin 300 bine yakın üyesi var. Türkiye genelinde de 1 milyon 480 bin üyesi var. Benim oturduğum Kadıköy'de 20 bin CHP üyesi var. Bu 20 bin CHP üyesi mi Kadıköy'ü kimin yöneteceğine karar verecek, CHP içindeki 20 kişi mi?

Yani diyorlar ki 20 bin kişi doğru kararı veremez ama 20 kişi verir. Ekrem Bey niye ön seçim istemedi? Çünkü ön seçim olsaydı Türkiye'nin değişik yerlerinde İzmir'de, Ankara'da, Mersin'de, Antalya'da istemedikleri kişiler Belediye Başkanı olacaktı.

İMAMOĞLU'NDAN LİSTE DAYATMASI!

Yarkadaş ayrıca İmamoğlu'nun Genel Merkez'e bir liste göndererek aday dayattığını da dile getirdi. "Şimdi Ekrem Bey 39 ilçenin tamamını belirlemek istiyor. Dün gece Ankara'ya bir liste yolladı. İstanbul adaylarının listesini. Bunların açıklanmasını istedi. Belediye meclisinin ilk 5 sırasını da kendisi yazmak istiyor" ifadelerini kullandı.

"BEN İTİRAZ EDİYORUM VE REDDEDİYORUM"

Barış Yarkadaş, skandalın geldiği boyutu şu sözlerle itiraf etmeyi sürdürdü: İmamoğlu İstanbul'da 39 ilçede belediye başkanı belirlemekle yetinmedi.

İzmir'de Antalya'da Adana'da aday belirlemeye çalışıyor. Karadeniz'e zaten kimse giremiyor. Böyle bir parti olur mu? Ben itiraz ediyorum ve reddediyorum."