26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

CHP'nin Meclis'e soktuğu HDP'li vekil 'PKK' ile tehdit etti, savcılık soruşturma başlattı

CHP'nin genel seçimlerde 'her evden bir oy' iş birliğine giderek Meclis'e soktuğu terör örgütü PKK savunucusu HDP'nin, 26. Dönem Milletvekili Nadir Yıldırım, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada terör örgütü PKK ile tehdit etti. Başsavcılık HDP'li vekil Nadir Yıldırım hakkında soruşturma başlattı.

TM Dijital Haber Merkezi14 Şubat 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
CHP'nin Meclis'e soktuğu HDP'li vekil 'PKK' ile tehdit etti, savcılık soruşturma başlattı
Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde 'her evden bir oy' çabaları ile Gazi Meclis'e sokulan terör örgütü PKK'nın siyasi kanadının HDP'nin vekillerin, Türkiye'ye yönelik küstah açıklamalarına devam ediyor. İki gün önce yaptıkları açıklamada sözde ''barış'' nidalarıyla oy isteyen HDP'liler, ellerinde binlerce masumun kanı olan terör örgütü PKK'nın savunuculuğunu yaptı.
 
 
PKK İLE OLAN BAĞINI ORTAYA KOYDU
 
Bir vatandaşın sosyal medyadan "Terör örgütü PKK'yı bitireceğiz, çaresizsiniz." çıkışı HDP'li Nadir Yıldırım, terör örgütü PKK'ya olan bağını ortaya koydu.
 
Terör örgütü PKK'ya açıkça methiye düzen HDP'li Nadir Yıldırım, küstah açıklamasında, "Hiçbir zaman çaresiz olmadık. Çünkü PKK var. PKK bitmez. PKK nicelerini bitirdi faşistlerin. Sıranızı bekleyin. Sizi de bitirecek, topalınızla, reisinizle, havhav yapanınızla. Pek yakında." sözlerine yer verdi.
 
HDP'Lİ YILDIRIM HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞATILDI

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya paylaşımları nedeniyle HDP eski Van Milletvekili Nadir Yıldırım hakkında soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, HDP Van eski Milletvekili Yıldırım hakkında, sosyal paylaşım sitesi Twitter' da, "Hiçbir zaman çaresiz olmadık. Çünkü PKK var. PKK bitmez. PKK nicelerini bitirdi faşistlerin. Sıranızı bekleyin. Bizi de bitirecek. Topalınızla, reisinizle, hav hav yapanınızla. Pek yakında.", "Merak etmeyin yakında dişlerimiz siz ve ortağınız olan tüm faşistlerin gırtlağında olacak", "Bahçeli ve Erdoğan sayesinde pek yakında Türkiye diye bir yer kalmayacak. Ama Kürdistan hep vardı ve var olmaya devam edecek. Biji Kürdistan." sözleri ve diğer suç unsuru taşıyan paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatıldı.

'TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAK'TAN SORUŞTURMA YÜRÜTÜLECEK

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, söz konusu paylaşımlarıyla ilgili Nadir Yıldırım hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından soruşturma yürütülecek.