Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki celsesinde bazı sanıklar ve avukatları hazır bulundu.
Duruşmaya, sanık beyanlarıyla devam edildi.
Başka bir dosyadan tutuklu sanık, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılarak, uzun yıllar CHP'de görev aldığını, parti içerisinde menfaat temini ya da bir delegenin iradesinin sakatlanmasının söz konusu olamayacağını söyledi.
Üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen Akpolat, duruşmalardan vareste tutulmayı talep etti.
Osmangazi Belediye Başkanı tutuksuz sanık Erkan Aydın da seçime hile karıştırabilecek bir konumda olmadığını savunarak, "Dosyaya konu olan ve görüştüğüm iddia edilen kişilerle HTS kayıtlarında görüşmediğim bellidir. Bu kişilerle alakam yoktur. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum." dedi.
CHP Bursa İl Başkanı tutuksuz sanık Nihat Yeşiltaş da söz konusu davanın CHP'nin iktidar olmasını engellemeye yönelik olduğunu ileri sürerek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.
Sanık beyanlarının ardından söz alan Lütfü Savaş'ın avukatı Onur Yusuf Üregen, şikayetçi olduklarını ve katılma taleplerinin bulunduğunu söyleyerek, CHP avukatı Çağlar Çağlayan'ın mağdur tarafta olduğunu, bu yüzden Ekrem İmamoğlu'nun avukatlığını yapmasının usule uygun olmadığını söyledi.
CHP avukatı Çağlar Çağlayan da bu duruşmada Ekrem İmamoğlu'nun vekili olduğunu, bu dosya özelinde CHP avukatlığından çekildiğini belirterek, iddianamede bulunan tanık beyanlarının güvenilir olmadığını ve lehe beyan toplanmadığını söyledi.
Çağlayan, "Lütfü Savaş bu dosyada mağdur olamaz. Kendisi o dönem sadece bir kurultay delegesiydi. Nasıl zarar gördüğünü ortaya koymadı. Belediye başkanı adayı olarak belirlenip belirlenmemesi siyasidir. Katılma taleplerinin reddedilmesi gerekir." beyanında bulundu.
Çağlayan, seçim sonucunu etkilemek amacıyla dağıtıldığı iddia edilen paraların 5 Kasım tarihli olduğunu, seçim sürecinin ise 4 Kasım itibarıyla sona erdiğini anımsatarak, İmamoğlu'nun duruşmalardan vareste tutulmasını ve müvekkili hakkında tüm sanıklarla beraber beraat kararı verilmesini istedi.
Diğer sanık avukatları da iddianamede somut delillere yer verilmediğini öne sürerek, mahkemeden, Lütfü Savaş'ın katılma talebinin reddini ve müvekkillerinin beraatını talep etti.
Beyanların ardından görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, Lütfü Savaş'ın katılma talebinin kabulünü, dinlenmeyen sanıkların huzurda dinlenmesini ve eksik hususların giderilmesini talep etti.
Ara kararını açıklayan mahkeme, savunmaları alınan ve duruşmadan vareste tutulmayı talep eden sanıkların taleplerinin kabulüne, duruşmaya gelmeyen sanıkların davetiye ile dava ve duruşmadan haberdar edilmesine, Lütfü Savaş'ın katılma talebinin kabulüne hükmetti.
Duruşma, 23 Şubat'a ertelendi.




