26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

CHP'nin Soma Rezaleti Meclis Gündeminde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek turları kapsamında gittiği İzmir'in Kınık ilçesinde Soma maden kazasında yaşamını yitiren 51 aileden hiç birini ziyaret etmemesi ve konuşmasında başsağlığı dileğinde bile bulunmaması TBMM gündemine taşındı.

İZMİR/STAR23 Temmuz 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
CHP'nin Soma Rezaleti Meclis Gündeminde

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, TBMM'nin 22 Temmuz 2014 tarihli Genel Kurulu'nda yerinden söz alarak Kılıçdaroğlu'nun skandal niteliğindeki Kınık ziyaretini sert bir dille eleştirdi. Her fırsatta "Soma'yı unuttunuz" diyerek başta Başbakan Erdoğan olmak üzere bakanları, milletvekillerini ve Soma'da yaşamını yitiren madencilerin aileleri için seferber olan devlet kurumlarını hedef gösteren CHP ve onun başındaki Kemal Kılıçdaroğlu'nun, maden kazasında 51 şehit veren Kınık ilçesinde büyük bir skandala imza attığını söyleyen Ulema, "CHP yine menfaatçiliğinin kurbanı oldu" yorumunu yaptı.  


Ulema'nın konu ile ilgili şu şekilde açıklamalarda bulundu: “Soma maden kazasının meydana geldiği ilk günden itibaren, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza ve milletvekillerimize karşı bir linç kampanyası başlatan CHP'nin madencileri ve şehit ailelerinin yakınlarını ne derece düşündüğünü, bu konuda ne kadar hassas olduğunu Sayın Kılıçdaroğlu'nun Kınık ilçemizi ziyaretinde bir kez daha gördük. Her fırsatta madencileri ve yakınlarını kışkırtarak sokaklara çağıran, yaptığı yardımları bile kendi siyasi geleceği için kullanan CHP zihniyeti, acıları paylaşmaya gelince yine menfaatçiliğinin kurbanı oldu. CHP Genel Başkanı, geçtiğimiz gün çatı adaylarına oy istemek için geldiği maden kazasında tam 51 şehit veren Kınık ilçemizde bir tek aileyi ziyaret etmediği gibi, medyanda toplanan bir avuç kalabalığa yaptığı sesleniş konuşmasında bir başsağlığı mesajını bile çok görmüştür. Bu da CHP zihniyetini görmemiz açısından çok önemli bir ayrıntıdır. Takdiri yüce milletimize bırakıyoruz.”