19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

'Çıplak arama' yalanını Meclise taşıyan HDP'li Gergerlioğlu'nun talimatı FETÖ'den aldığı ortaya çıktı

'Cezaevlerinde ve emniyette çıplak arama' yalanını ortaya atan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun FETÖ ilişkisi bir kez daha gözler önüne serildi. İstihbarat kaynaklarına göre FETÖ'den örgüt üyelerine “çıplak arama konusunda kampanya yapın” talimatı geldi. Yalanı Meclise taşıyan Gergerlioğlu'nun, Enes Kanter ve Abdülhamit Bilici gibi firari FETÖ'cülerle internetten toplantı yaptığı ortaya çıktı.

21 Aralık 2020 Pazartesi 14:11 - Güncelleme:
'Çıplak arama' yalanını Meclise taşıyan HDP'li Gergerlioğlu'nun talimatı FETÖ'den aldığı ortaya çıktı

HDP'li Gergerlioğlu'nun Meclis’te gündeme getirdiği ‘cezaevlerinde çıplak arama’ yalanının arkasında FETÖ olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

Firari FETÖ’cüler Emre Uslu, Cevheri Güven, Adem Yavuz Arslan'ın da aralarında olduğu çok sayıda örgüt üyesi, sosyal medya hesaplarından yoğun bir şekilde Türkiye’de polis karakollarında çıplak arama yapıldığı algısını oluşturmak için paylaşım yaptığı belirlendi.

Terör örgütü üyeleri, Türkiye’de poliste kötü muamele olduğu algısı oluşturmak için bu konuda hem Türkçe hem de yabancı dillerde de paylaşımlar yapıyor.  

FETÖ’NÜN KARA PROPAGANDA EKİBİNİN İLK GÜNDEM MADDESİ  

Firari FETÖ’cü Ekrem Dumanlı'nın da aralarında olduğu çok sayıda örgüt üyesininin, karakolda çıplak arama iddiasını ortaya atan HDP Milletvekili Gergeroğlu’nun hem bu konuyla ilgili hem de farklı konularda yaptığı açıklamaları paylaşması dikkat çekti. Örgütün HDP’li Gergerlioğlu paylaşımlarıyla, farklı toplum kesimleri üzerinde de etki oluşturmayı hedefledikleri belirtildi.  

HDP'Lİ GERGERLİOĞLU'DAN FİRARİ FETÖ'CÜLERLE TOPLANTI

İstihbarat kaynaklarına göre FETÖ, örgüt üyelerine “çıplak arama konusunda kampanya yapın” talimatı verdi. Yalanı Meclise taşıyan ve sık sık FETÖ'nün sözcülüğünü yapan HDP'li Gergerlioğlu'nun, Firari FETÖ'cülerle toplantı yaparak, talimatı aldığı ortaya çıktı. 

Uşak emniyetinde çıplak arama yalanlarını diline dolayan ve yüz binlerce sahte hesapla bu konuda sosyal medyada kampanya yapan HDP milletvekili Ö.Faruk Gergerlioğlu, FETÖ'nün önemli isimleriyle yaptığı videokonferans görüntüleri sosyal medyaya düştü. 

Enes Kanter, Abdülhamit Bilici ve Arzu Yıldız gibi FETÖ'cü isimlerle aynı video konferansta görülen Gergerlioğlu'nun, FETÖ yalanlarını nasıl elde ettiği belli oldu.

KANTER PAYLAŞTI, SONRA SİLDİ

FETÖ'cü Enes Kanter, toplantıdan kendisinin de gözüktüğü bir ekran görüntüsünü alıp paylaştı. FETÖ'cü Kanter'in yanlışlıkla paylaştığı tahmin edilen ekran görüntüsü, hemen ardından silindi. 

FETÖ'CÜLERİN ÇIPLAK ARANDIĞI YALANINI SAVUNDU

Ömer Faruk Gergerlioğlu, son olarak Uşak'ta polis nezaretindeki FETÖ'cülerin çıplak arandığı yalanını savunmuştu. Söz konusu iddia güvenlik kamerası görüntüleriyle yalanlanmış ve Gergerlioğlu'nun yalanı elinde patlamıştı.

Gergirlioğlu'nun Uşak'ta çıplak arama yalanı sonrasında, Uşak Emniyet Müdürü Mesut Gezer ve çok sayıda polis Uşak Emniyeti ile ilgili ifadeleri nedeniyle Gergerlioğlu'na suç duyurusunda bulunmuştu.

ÖRGÜT SOSYAL MEDYADA KARANLIK PLANLARI UYGULUYOR

Güvenlik uzmanlarının DHA’ya verdiği bilgilere göre, örgüt sosyal medyada sahte hesapları gerçek isimler üzerinden açıyor. İlk aşamada bu sosyal medya hesaplarından gerçek bilgiler paylaşıldığını belirten uzmanlar, güven oluşturduktan ve takipçi sayısını artırıldıktan sonra FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve yakın ekibinin belirlediği konularda yoğun şekilde kara propaganda yaptığını belirtiyorlar.