27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Çorlu Tekirdağ'da tren kazası yaşandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında yolcu treninin bir vagonu devrildi. Olay yerinde yaralılar olduğu bildirilirken bölgeye ambulanslar sevk edildi. Çorlu son dakika tren kazası gelişmesi ajanslara düştü. Kaza, akşam saatlerinde Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana geldi.

8 Temmuz 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Çorlu Tekirdağ'da tren kazası yaşandı

TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin bir vagonu, raylardan çıkıp devrildi. Çorlu son dakika gelişmesi ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Yaralıların olduğu belirtilirken, bölgeye ambulanslar sevk edildi. Kaza, akşam saatlerinde Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin bir vagonu, henüz belirlenemeyen nedenle raydan çıktı.

Devrilen vagonda yaralanan yolcuların bulunduğunun belirtilmesi üzerine bölgeye çevre ilçelerden ambulanslar ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN ÖLÜ VE YARALI SAYISI BİLGİSİ

 

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasına göre, 6 vagon devrildi, 10 ölü ve 73 yaralı var.


ÖLENLER DE VAR

Kaza yerine ulaşan ekiplerden edinilen bilgeye göre, ölülerin de olduğu bildirildi. Ancak bu konuda resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı. Vagonları raylardan çıkan yolcu treninin Ediren'nin Uzunköprü ilçesi -İstanbul seferini yaptığı ifade edildi. DHA

VALİDEN AÇIKLAMA

Tekirdağ Valisi Ceylan, "(Tren kazası) Çok sayıda yaralı var, arazi çamurlu, bölgeye araçlar giremiyor, paletli araçlar sevk ediyoruz." dedi.