23 Kasım 2025 Pazar / 3 CemaziyelAhir 1447

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20'den duyurdu: Putin'den rica edeceğim

G20 Liderler Zirvesi'nin ardından basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bu hafta Türkiye'de Zelenski'yi ağırladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yarın Sayın Putin ile telefon görüşmem olacak. Bizim bir tahıl koridoru gayretimiz vardı. Bu gayretimiz bizim barışa giden yolu açmak içindi. Afrika'ya, Avrupa'ya ulaşalım istedik. Ne yazık ki bir yere kadar bu işi başardık, daha sonra devam etmedi. Yarın yapacağımız görüşmelerde bunu (tahıl koridoru) rica edeceğim' dedi.

HABER MERKEZİ23 Kasım 2025 Pazar 14:42 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20'den duyurdu: Putin'den rica edeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nin ardından basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

G20'nin Afrika'da düzenlenmesinden memnunuz Zirvenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Afrikalı dostlarımızın samimiyeti beni her zaman etkiledi, gönül dünyamda silinmez izler bıraktı

Güney Afrika'nın Filistin davasına verdiği sarsılmaz desteği çok kıymetli buluyorum.

Güney Afrika sırtını Gazze'ye dönmedi

"ÇATIŞMA ORTAMINA TEKRAR DÖNÜLMEMELİ"

Türkiye olarak biz de kimseden çekinmeden Filistin davasına çok güçlü biçimde sahip çıktık. Biz çatışma ortamına tekrar dönülmemesi için üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz. Çatışma ortamına tekrar dönülmemeli

Türkiye olarak biz de kimseden çekinmeden Filistin davasına sahip çıktık. Her platformda Gazzeli mazlumların hakkını savunduk. 100 bin tonu aşan insani yardımlarımız Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduk.

"İLKELİ DURUŞUMUZU MUHAFAZA EDECEĞİZ"

Bu noktada sağlanan ateşkesin devamında iki devletli kalıcı çözümün hayata geçirilmesi gerekiyor. 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kuruluna kadar küresel barış sağlanamaz. Mazlum Filistin halkıyla birlikte tüm insanlığın barışı huzuru için bu konudaki ilkeli duruşumuzu muhafaza edeceğiz.

1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan özgür Filistin Devleti kurulmadan küresel barış tam manasıyla sağlanamaz.

Siyonistlerin bu soykırımını görüştüğüm liderlere Netanyahu konusunu kendilerine ifade ediyorum. Gazze'de soykırımı görmezden gelmemiz mümkün değil, faili Netanyahu'dur

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI

Yarın Sayın Putin ile telefon görüşmem olacak. Bizim bir tahıl koridoru gayretimiz vardı. Bu gayretimiz bizim barışa giden yolu açmak içindi. Afrika'ya, Avrupa'ya ulaşalım istedik. Ne yazık ki bir yere kadar bu işi başardık, daha sonra devam etmedi. Yarın yapacağımız görüşmelerde bunu (tahıl koridoru) rica edeceğim

  • Erdoğan
  • G20 Liderler Zirvesi
  • Basın toplantısı

ÖNERİLEN VİDEO

Samsun'da 3 araç birbirine girdi

Kapat
Video yükleniyor...