27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP teşkilat üyelerinin darp ettiği AK Partili seçmene ''geçmiş olsun'' telefonu: Ramazan Şahin, yaşadıklarını 24 TV'ye anlatmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Maltepe Teşkilatı'ndan 6 üyenin AK Parti'nin seçim çalışması sırasında darp ettiği 72 yaşındaki Ramazan Şahin'i arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmesi sırasında Şahin'e, 'Rabbim şifalar versin. Bize düşen şu anda bir şey var mı? Sancılar devam ediyor mu? Ben doktorumu sana göndereyim de seni bir şöyle gözden geçirsin.' dedi.

Star Gazetesi26 Mart 2024 Salı 02:32 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP teşkilat üyelerinin darp ettiği AK Partili seçmene ''geçmiş olsun'' telefonu: Ramazan Şahin, yaşadıklarını 24 TV'ye anlatmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışması sırasında darbedilen AK Parti'nin Maltepe Gülsuyu Mahallesi teşkilat üyesi Ramazan Şahin'le telefonda görüşerek, "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

İstanbul Maltepe'de CHP Maltepe Teşkilatı'nda aktif üyeliği bulunan 6 kişi, 72 yaşındaki Ramazan amcaya ve yanındaki seçim çalışması yapan kadınlara saldırmıştı. Saldırıyı gerçekleştiren 6 kişi yakalandı.

"BİZE DÜŞEN BİR ŞEY ŞU ANDA VAR MI?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, "Rabbim şifalar versin." dileğinde bulunduğu Şahin'e, "Bize düşen bir şey şu anda var mı?" diye sordu.

Şahin de soruyu, "Cumhurbaşkanım, sizin elinizde her şey. Ben bir şey diyemiyorum. Allah senden razı olsun" diyerek yanıtladı.

Erdoğan'ın sağlık durumunu sorduğu Şahin, darp nedeniyle vücudunun bazı yerlerinde morarmalar olduğunu, evde dinlendiğini söyledi.

"CUMHURBAŞKANIM, ALLAH SENDEN RAZI OLSUN"

Ramazan Şahin de "Tamam Cumhurbaşkanım. Sen ne dersen o olur. Allah senden razı olsun. Aradığınız için çok teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar" şeklinde karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Şahin'in eşine selamlarını da iletti.

AK Parti'nin Maltepe Gülsuyu Mahallesi teşkilat üyesi Ramazan Şahin, 23 Mart'ta seçim çalışması yaptığı sırada darbedilmiş, saldırıyı gerçekleştiren Y.S., K.S. ve B.U. ile olaya karıştığı belirlenen E.D., Ö.İ. ve C.D. isimli şüpheliler gözaltına alınmıştı.

YERE YATIRIP TEKMELER SAVURDULAR

Maltepe'de 8-10 kişilik CHP'li grup 72 yaşındaki Ramazan Şahin ve beraberindeki arkadaşlarını önce sokak sokak takip ettiler. Ardından da Şahin'e "Neden broşür dağıtıyorsun?" diyerek çıkıştılar. Yaşlı adamı yere yatırıp tekmelemeye başladılar. Şahin yaşadığı korku dolu anları 24 TV ekibine bir bir anlatmıştı.

"ÖLDÜRSELER DE AK PARTİ'NİN ARKASINDAYIM"

Öldürseler de AK Parti'nin arkasında olduğunu söyleyen Ramazan Şahin, "Hızla beni yere yatırıp kafamı patlattılar. O arada düştüm kaldım. 5-6 kişi beni bastırdı, belime çok vurdular. Murat Kurum ve Kadem Ekşi'nin broşürlerini dağıtamazsın dediler. Sonra beni dövmeye başladılar. Ölürsem de onların arkasındayım. Ben bir kere öleceğim, onların uğruna ölürüm." dedi.

KADEM EKŞİ KINADI

Ayrıca Şahin'i darbedenler AK Parti broşürleri dağıtan iki kadını da tehdit etti. AK Parti Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Ramazan Şahin'i ziyaret etti ve yaşanan saldırıyı kınadı.

CHP'Lİ ŞÜPHELİLERİN SUÇ DOSYALARI KABARIK

Yaşlı adamın şikayeti sonrası İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 6 şüpheli yakalandı. Saldırganların CHP Maltepe Teşkilatı'na kayıtlı aktif üye oldukları tespit edildi. Üstelik suç dosyaları da epey kabarıktı. Zanlıların kasten yaralama, mala zarar verme, tehdit ve hakaret suçlarından sabıkalı oldukları ortaya çıktı.

İFADESİ ŞÜPHELİYİ KURTARMAYA YETMEDİ

Şüphelilerden biri ifadesinde; "Belediye başkanı hakkında asılsız ve imzasız broşür dağıtıldığına dair bir mesaj geldi. Ardından bir araç plakası ve aracın konumu paylaşıldı. Olay yerine gittim, elindekileri almaya çalıştım. O esnada yere düştü, kafasını vurdu" diyerek suçlamaları reddetti. Ancak bu ifade onu kurtarmaya yetmedi, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 5 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

  • chp teşkilat üyeleri
  • ak partili seçmen
  • maltepe
  • dart
  • ramazan şahin
  • 24 tv