29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli zammı açıklaması! Emekli maaşı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı'nın ne zaman konuşacağı, enflasyon rakamları sonrası belli olan emekli ve memur zammına ek olacak refah payı açısından merak ediliyor. Memur ve emekli zammı 2023 Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Son dakika Kabine toplantısı ne zaman? İşte Erdoğan'ın emekli zammı ile ilgili açıklaması Kabine toplantısının yapılacağı tarih

5 Temmuz 2023 Çarşamba 15:15 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli zammı açıklaması! Emekli maaşı ne kadar olacak?

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklilerin alacağı zam oranı belli oldu. Memur ve emekli zammı 2023 Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Emekli maaşı ek zammı konusunda beklenen son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. İşte detaylar...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ MAAŞINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri sonrasında memurların alacağı zam oranı belli oldu. Bu kapsamda gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşına yapılacak zam oranıyla ilgili yapacağı resmi açıklamaya çevrildi.

Emekli maaşına yapılacak zam oranı ise refah payı ve yeni düzenleme sonrası kamuoyu ile paylaşılacak. Düzenlemeler TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtikten sonra Genel Kurul'da oylanarak yasalaşacak.

Memur ve emekli zammı 2023 Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarıyla ilgili olarak;

"Emeklilerimizin beklentilerini de gözardı etmiyorum. 5 ay önce yaşanan deprem gerçeğine rağmen ne söz vermişsek hepsini tek tek yerine getirdik, getiriyoruz. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükseltmek suretiyle bu konudaki hassasiyetimizi ortaya koyduk. Dün enflasyon oranı netleşince emeklilerimizin alacağı yeni maaşları da belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Hazine ve Maliye Bakanımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız çalışmalarına başladı. İnşallah önümüzdeki hafta gerekli açıklamayı yapacağız." ifadelerini kullandı.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Bakanların katılımıyla ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında son olarak 3 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirildi. Kabine Toplantısı normal şartlarda 2 haftada bir organize ediliyor. Henüz yeni toplantı tarihlerine ilişkin bir bilgilendirme yapılmadı. Toplantının 17 Temmuz Pazartesi düzenlenmesi bekleniyor.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Emekli maaşı zammı düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası zamlı maaşlar; SSK emeklilerine 17-26 Temmuz'da, Bağ-Kur emeklilerine ise 25-28 Temmuz arasında yatmaya başlayacak.