19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Özel Kalemi Doğan'dan 'Halepçe' paylaşımı

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in 1988 yılında Halepçe'de gerçekleştirdiği katliamın 31. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Özel Kalemi Hasan Doğan katliamı hatırlatan anlamlı bir paylaşımda bulundu.

TM Dijital Haber Merkezi17 Mart 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Özel Kalemi Doğan'dan 'Halepçe' paylaşımı
Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in 16 Mart 1988 yılında gerçekleştirdiği Halepçe Katliamı'nın 31. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Özel Kalemi ve Büyükelçi Hasan Doğan katliamı hatırlatan anlamlı bir paylaşımda bulundu.
 
Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Hasan Doğan, "Masum yavrular böyle seslenmişti o gün “Daye bîhna sêva te!” (Anne! Elma kokusu geliyor!) Cenab-ı Allah dini, ırkı ne olursa olsun zalimlere fırsat vermesin, #HalepçeKatliamı mazlumlarına rahmet eylesin... 16 Mart 1988." ifadelerine yer verdi.
 
 
HALEPÇE KATLİAMI
 
1988 yılında Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin Irak-İran sınırına yakın bir nokta olan Halepçe'yi hardal ve sarin gazları ile bombalamıştı.
 
Elma kokusu ile birlikte yayılan zehirli gazlar o sırada Halepçe'de bulunan 5 bin sivilin ölümüne, 7 bin sivilin ise yaralanmasına neden olmuştu