4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Uganda'da

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bağlantısızlar Hareketi Devlet ve Hükümet Başkanları 19. Zirvesi'ne katılmak üzere Uganda'ya geldi.

AA18 Ocak 2024 Perşembe 19:29 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Uganda'da

Yılmaz ve beraberindeki heyeti, Entebbe Uluslararası Havalimanı'nda, Uganda Başbakan Yardımcısı Rukia Isanga Nakadama, Türkiye'nin Kampala Büyükelçisi Mehmet Fatih Ak ve diğer ilgililer karşıladı.

Ziyareti kapsamında bugün Türkiye'nin Kampala Büyükelçiliğinde Türk toplumu temsilcileriyle bir araya gelecek Yılmaz, yarın ise Kampala'da düzenlenecek ve 2 gün sürecek Bağlantısızlar Hareketi Devlet ve Hükümet Başkanları 19. Zirvesi'nin açılış törenine katılarak Türkiye'yi temsil edecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz zirvede devlet ve hükümet başkanlarına özel konuk olarak hitapta bulunacak, Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni'nin yanı sıra programa katılan bazı liderlerle ikili görüşmeler yapacak.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ, UGANDA'DA TÜRK İŞ İNSANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin Kampala Büyükelçiliğinde Türk iş insanlarıyla bir araya geldi.

Yılmaz, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin Uganda ile olan güçlü ilişkileri dolayısıyla Kampala'da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne konuk ülke olarak davet edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini belirten Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2016'daki Uganda ziyareti sonrasında iki ülke arasındaki ilişkilerde ciddi bir gelişmenin görüldüğünü kaydetti.

Yılmaz, "İş dünyası, özellikle altyapı inşaatı konusunda önemli projeler gerçekleştirmiş. Son dönemde de önemli haberler alıyoruz. İnşallah bunlar da gerçekleşir. İki ülke arasındaki ticaret zeminini güçlendireceğiz. Dışişleri Bakanlığımız, yatırımların karşılıklı desteklenmesi, kolaylaştırılmasına ilişkin anlaşmaları inşallah sonuçlandıracak." ifadelerini kullandı.

Üst düzey karşılıklı ziyaretlerle iki ülke arasındaki ilişkilerin daha hızlı bir şekilde gelişeceğini anlatan Yılmaz, "Ama burada asıl görev iş dünyamıza düşüyor. Bizim devlet, hükümet olarak görevimiz uygun ortamı sağlamak, anlaşmalarla, siyasi ilişkilerle uygun bir atmosfer oluşturmak. Fakat asıl işi yapacak olan, ilişkileri geliştirecek olan sizlersiniz." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, toplantıda, Uganda'da faaliyet gösteren Türk iş insanlarının sorun ve taleplerini dinledi.

  • Cevdet Yılmaz
  • Bağlantısızlar Hareketi
  • Uganda Zirvesi