18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Davutoğlu: Kalıcı ateşkes sağlanana kadar...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin, Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanana kadar çabalarına devam edeceğini söyledi.

26 Temmuz 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Davutoğlu: Kalıcı ateşkes sağlanana kadar...
Başkent Paris'te, Bakan Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona erdirilmesi ve ateşkesin sağlanması için düzenlenen uluslararası toplantı sonrasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiyye ile ABD Büyükelçiliğinde biraraya gelerek basına açıklamalarda bulundu.
 
 Davutoğlu, bölgede kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes olana kadar çaba sarfedeceklerini belirterek, bundan asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.
 
Gazze'deki insani durumun giderek kötüleştiğini dile getiren Davutoğlu, saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı dileklerini iletti. Davutoğlu Ramazan Bayramı yaklaşırken kalıcı ateşkes için daha çok çabalayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
 
"Ramazan Bayramı yaklaşırken şiddetini arttıran saldırılara karşın bölgede kalıcı ateşkesin sağlanması için Türkiye olarak çabalarımızı daha da arttıracağız. Zaten başından beri bunun için çabalıyorduk. Hatta son birkaç gündür, Sayın Kerry ile konuya ilişkin birçok kez görüş alışverişinde bulunduk, telefonla konuştuk. Bugün hala devam ediyoruz. Aslında ateşkese çok yaklaşmıştık ancak İsrail tarafı son anda reddetti. Hala çok çalışıyoruz. Kalıcı ateşkes sağlanana kadar konunun takipçisiyiz. Türkiye olarak bu iş sonuçlanana kadar uğraşacağız. Tüm müttefiklerimize, tüm taraflara şunu söyleyebilirim ki Türkiye çok çalışıyor. Türkiye, kalıcı ateşkes için çok çalışıyor." 
 
Davutoğlu, ABDli ve Katarlı mevkidaşları ile bir araya geldi
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiyye ile Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde bir araya geldi.
 
Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Davutoğlu, Kerry ve El-Atiyye Büyükelçilik bahçesinde görüntü verdikten sonra bir süre sohbet etti.