11 Mayıs 2024 Cumartesi / 4 Zilkade 1445

Dev operasyon! ''Türkiye'de ele geçirilen en yüksek miktar''

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Gürbulak Sınır Kapısında yapılan aramalarda, 1 ton 18 kilogram metamfetamin cinsi uyuşturucu ele geçirildiğini duyurdu.

AA12 Mart 2022 Cumartesi 18:30 - Güncelleme:
Dev operasyon! ''Türkiye'de ele geçirilen en yüksek miktar''

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gürbulak Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş yapan bir tırda, 1 ton 18 kilogram metamfetamin cinsi uyuşturucu ele geçirildiğini belirterek, "Bugüne kadar ülkemizde ele geçirilen en yüksek miktarı teşkil eden bu operasyonda görev alan personellerimizi tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

Bakan Muş, Twitter hesabından, söz konusu operasyona ilişkin paylaşım yaptı.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin, Gürbulak Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş yapan bir tırda 1 ton 18 kilogram metamfetamin cinsi uyuşturucu ele geçirdiğini bildiren Muş, "Bugüne kadar ülkemizde ele geçirilen en yüksek miktarı teşkil eden bu operasyonda görev alan personellerimizi tebrik ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

TIR SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

Gürbulak Gümrük Kapısı'nda 1 ton 18 kilogram metamfetamin ele geçirilmesiyle ilgili olarak tır sürücüsü gözaltına alındı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Gümrük Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 1 ton 18 kilogram metamfetamin ele geçirilmesine ilişkin Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında uyuşturucunun bulunduğu tırın sürücüsü gözaltına alındı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugüne kadar ülkemizde ele geçirilen en yüksek miktarı teşkil eden bu operasyonda görev alan personellerimizi tebrik ediyorum." ifadesini kullanmıştı.

TİCARET BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Ticaret Bakanlığı, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Gümrük Kapısı'nda ele geçirilen 1 ton 18 kilogram sıvı metamfetaminin ülkemizde bugüne kadar tek seferde ele geçirilen en büyük miktarlı sıvı metamfetamin olarak kayıtlara geçtiğini bildirdi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Gürbulak Gümrük Kapısı'nda, gerçekleştirilen operasyonda şüpheli görülerek aranan bir tırda 1 ton 18 kilogram ağırlığında sıvı metamfetamin ele geçirildi. Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce gümrük kapısına gelen araçlara ilişkin yapılan analizde, İran'dan gelerek ülkemize girmeye çalışan yabancı plakalı tır riskli olarak değerlendirildi. Şüpheli tır gümrük sahasına girdiği andan itibaren gözetim altına alındı. Gümrük işlemlerini yaptırmak üzere başvurduğunda x-ray taramasına alındı. Yapılan taramada tırın mazot deposu, su tankı ve yan dolaplarında şüpheli yoğunluk tespit edildi" denildi.

Açıklamanın devamında, "Detaylı kontrol için arama hangarına alınan aracın, narkotik dedektör köpekler eşliğinde yapılan kontrollerinde de, dedektör köpeğin x-ray görüntülerindeki şüpheli yoğunluk bulunan aynı bölgelere tepki verdiği gözlendi. Bunun üzerine aracın mazot deposu ve dolapları açıldığında, içlerinde zulalı alanlar olduğu anlaşıldı. Buradaki bidonlardan alınan örneğin, uyuşturucu ve kimyasal madde tespit cihazıyla yapılan analizinde, maddenin sıvı metamfetamin olduğu tespit edildi. Gümrük Muhafaza ekiplerince bu operasyonda yakalanan 1 ton 18 kilogram sıvı metamfetamin ülkemizde bugüne kadar tek seferde ele geçirilen en büyük miktarlı sıvı metamfetamin olarak kayıtlara geçti. Uyuşturucunun naklinde kullanılan araca el konurken araç sürücüsü de gözaltına alındı. Olaya ilişkin olarak yürütülen geniş kapsamlı soruşturma Doğubeyazıt Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor" ifadelerine yer verildi.