19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

DGS 2019 tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Binlerce öğrenci DGS tercih kılavuzu açıklandı mı? DGS tercihleri ne zaman yapılacak? gibi soruların yanıtlarını merrak ediyor. 30 Haziran'da gerçekleştirilen 2019-DGS Sınavı'nın sonuçları daha önceden ilan edildiği gibi 25 Temmuz'da açıklandı. Üniversitelerden aldıkları iki yıllık ön lisans eğitimini dört yıllık lisans programlarına tamamlamak isteyen öğrenciler sonuçlarını öğrendikten sonra şimdi de DGS tercihlerinin yapılacağı günü beklemeye başladılar. Adaylar, ÖSYM tarafından belirtilen tarihlerde tercih işlemlerini gerçekleştirebilecekler. DGS tercih dönemi hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar...

16 Ağustos 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
DGS 2019 tercih kılavuzu yayınlandı mı?
Dikey Geçiş Sınavı 30 Haziran'da binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. 81 il ve 88 sınav merkezinde yapılan DGS'nin sonuçları 25 Temmuz'da erişime açıldı.  Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenecekler. DGS 2019 tercih dönemine ilişkin merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 
 
DGS TERCİH KILAVUZU AÇIKLANDI MI?
DGS tercih kılavuzu henüz açıklanmadı. DGS tercih kılavuzu yayınlanır yayınlanmaz haberimizin içerisine eklenecektir. 
 
DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?
ÖSYM tarafından DGS tercih kılavuzu yayınlanınca tercihlerde başlayacak. 
 

 
DGS CEVAP KAĞITLARI ERİŞİME AÇILDI
ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 30 Haziran'da uygulanan 2019-DGS adaylarının cevap kağıtlarının görüntüleri ve burada yaptıkları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru yanıtları, 10 gün süreyle "https://ais.osym.gov.tr" adresinden incelenebilecek.
 
Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve "Cevap Kağıdı Görüntüleme" ekranını seçerek, sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, yaptıkları işaretlemeleri, aday cevaplarını ve soruların doğru yanıtlarını görebilecek.
 

Ayrıca adaylar, cevapların ve cevap anahtarının yer aldığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru yanıtı ile ilgili soruya kendilerinin verdiği cevabı inceleyebilecek

Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenecek. İlgili sayfada adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilecek.
 
Görüntülenen sayfa, belge niteliği taşımayacak.