24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Diyarbakır'da terör operasyonu: HDP'li yöneticiler de gözaltında

Diyarbakır'da gerçekleştirilen terör operasyonunda aralarında HDP'li yöneticilerin de bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

Şeymus Çakan/ Diyarbakır26 Nisan 2021 Pazartesi 10:10 - Güncelleme:
Diyarbakır'da terör operasyonu: HDP'li yöneticiler de gözaltında

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı bir soruşturmada, PKK'nın şehir içindeki etkinliklerine katılan, ölen PKK'lılar için cenaze ve defin işlemi yapanlara yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada, "PKK/KCK terör örgütünün propagandasına dönüşen, ölen bölücü terör örgütü mensuplarına düzenlenen cenaze törenleri, kanunsuz eylemlere dönüşen basın açıklamaları, açlık grevi eylemleri, illegal etkinliklere dönüşen açık hava ve kapalı alan toplantılarına defaten katılım yapan ve bu eylemleri organize eden şahısların tespitine yönelik yapılan çalışmalar" başlatıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri il merkezi ve ilçelerinde 15 ayrı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda, aralarında HDP'Li yeni ve eski yöneticilerinin de bulunduğu 15 kişiden 11'i yakalanarak gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer kişilerin yakalanması için operasyonlar sürüyor. Operasyonda, çok sayıda toplatması bulunan kitap, dergi, dijital malzeme ve doküman ele geçirildi.