12 Mayıs 2024 Pazar / 5 Zilkade 1445

Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Türker Aygündüz spor yöneticilerine hitap etti

Çok değerli federasyon başkanları, gençliğe ve spora gönül vermiş değerli spor yöneticileri, değerli misafirler, sizleri şahsım ve içerisinde bulunmaktan onur duyduğum Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu yönetim kurulu adına saygıyla selamlıyorum,Şükranlarımı sunuyorum.

1 Mayıs 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Türker Aygündüz spor yöneticilerine hitap etti
Cennet ülkemizin dinamik gücü haline gelen büyük gençlik kitlelerini yönlendiren farklı spor dallarında oluşturulan federasyonların birlik ve beraberlik ilkesi altında birleştiği toplantımızda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.
 
Biraz önce saygıyla andığımız aziz şehitlerimizin bizlere emanet ettiği bu mukaddes ülkemizin; daima büyük gelişen adını tarihe altın harflerle yazdıran bir ülke olarak insanlık tarihinde yer alması için çalışmak ve üretmek birinci vazifemizdir.
 
Ülkemizin geleceğe sağlam adımlar atması, çocuk ve gençlerimizin edilmesinden birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesinden geçer. İşte tam da bu anlayışla kurulmuş çocuk ve gençlerimizin geleceği hazırlanmalarını ilke edinmiş dernekler yasasına tabi federasyonlarımızın yöneticileri ile yapılan istişareler neticesinde onlara rehberlik edecek bir birlik bir oluşum olarak Dünya gençlik ve Spor Konfederasyonu’nun kurulmasına değerli arkadaşlarımla beraber karar vermiş bulunuyoruz.
 
İyi ki böyle bir karar vermişiz diyorum çünkü derdi çocuk ve gençlerin geleceğe hazırlanmasına öncülük etmek olan bir çok değerli yönetici ile birlikte olmaktan onlarla aynı çatı altında bulunmaktan gururluyum.Bir bir olma anlayışımızın reisimizden Sayın cumhurbaşkanımızdan aldığımız güçle daha fazla pekişeceği inancını taşıyorum.
Tabii ki dünya lideri Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilkelerini takip ederek çocuk ve gençlerimize daha güçlü bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışacağız.
 
 
Dostlarım; dernekler yasasına bağlı olarak kurulan federasyon ve konfederasyonların birliğimizi hızla üye olmaları bizleri katılmalarısevindiricidir.
Sizlerden aldığımız güçle Gençlik ve Spor Bakanlığımızın temayüllerine ve mevzuatlarına uygun yapılar altında oluşumlarımızı tamamlamamız bizlerin en önemli amacıdır.
Tabi bunlar süreç meselesidir bizlere bu süreçte destek olacak bir çok bakanlık yetkilisi bulunmaktadır zaten şu anda aramızda ve birlikte çalıştığımız arkadaşlar arasında bakanlık yetkilileri bulunmaktadır. Tüzüğümizi buna göre düzenledik güzel bir çalışmaoldu
Federasyonlarımızın çalışmalarının ve organizasyonlarının artık bakanlığımız tesislerinde yara almaları için bütün gayretimizi ortayakoyacağız
 
Yolumuz uzun gayemiz bir hedefimiz ülkemizin gençliği, inşallah çocuklar gençlerimizi daha güzel günler bekliyor. 
Bunu hep birlikte başaracağız.
 
Bu duygu ve düşüncelerle sizlerin huzurunda saygıyla eğiliyorum, bizimle olmaya devam edin hoşçakalın !
 
DÜNYA GENÇLİK VE SPOR KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI 
TÜRKER AYGÜNÜDÜZ