19 Mayıs 2024 Pazar / 12 Zilkade 1445

E Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? Veli bilgilendirme sistemi giriş ekranı!

E Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? Veli bilgilendirme sistemi giriş ekranı en çok araştırılan konular arasında yerini alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen e-Okul sistemine nasıl giriş yapıldığı veliler tarafından merak ediliyor. Liselere Geçiş Sistemi kapsamında LGS başvurusu işlemlerinin e-Okul üzerinden yapılıyor olması da velilerin bu konuda bilgi almasını sağladı.Veliler sisteme nasıl giriş yapıldığını araştırıyorlar. Veli bilgilendirme girişi nasıl yapılır? gibi sorularınızın yanıtına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

4 Nisan 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
E Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? Veli bilgilendirme sistemi giriş ekranı!
 
E Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? Veli bilgilendirme sistemi giriş ekranı 2019 milyonlarca veli tarafından araştırma konusu oldu. Liselere Geçiş Sistemi kapsamında LGS başvurusu işlemleri MEB ile e Okul üzerinden gerçekleştiriliyor. Böylelikle velilerin e-Okul sistemine olan ilgisi ve merakı arttı.  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzu kurum tarafından dün yayımlandı ve başvuruları almaya başladı. Peki, E Okul veli bilgilendirme sistemi 2019 giriş ekranı nasıl kullanılır? Veli bilgilendirme girişi nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz soruların yanıtlarını sizler için derledik...
 
E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ 2019!

E-Okul sistemine öğrenci ve velilerce son bir yılda 1,5 milyar kez giriş gerçekleştirildi. Bu girişlerin yüzde 80'i, 18 milyon akıllı telefonda kurulu mobil e-Okul uygulamasından yapıldı. E okul sistemi öğrencilerin ve velilerin her konuda düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkkında tüm bilgilerin yer aldığı bu sistem, eğitim alanında velilere kolaylıklar sağlıyor. Öğrenciler, öğretmen ve yöneticiler sistem bilgilerine T.C kimlik No ve okul numaraları ile kolayca giriş yapabiliyorlar. 
 

E-OKUL VBS EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 
VELİ BİLGİLENDİRME GİRİŞİ NASIL YAPILIR?
E Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak için ilk önce "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Bu bilgilerin tamamı doğru bir şekilde doldurulduktan sonra karşınıza ikinci bir bölüm açılıyor.  Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri isteniyor. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi sorular yöneltiliyor. Son aşama olarak da öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem aktif hale geliyor. Tüm bu aşamaları eksiksiz yaptığınız takdirde,  sisteme giriş yapabiliyor ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebiliyorsunuz.