23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

EGM bekçi alımı ne zaman?

Yüzbinlerce kişi tarafından merakla beklenen 10 bin 500 bekçi alımı için net bir tarih açıklaması yapılmadı.

14 Ocak 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
EGM bekçi alımı ne zaman?

Yüzbinlerce kişi tarafından merakla beklenen 10 bin 500 bekçi alımı için net bir tarih açıklaması yapılmadı. Yapılan açıklamalarda, yalnızca alımların gerçekleştirileceğine ve tüm vilayetler için bu alımların uygulanacağına yer verildi.

10 BİN 500 BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Yüzbinlerce kişi tarafından merakla beklenen 10 bin 500 bekçi alımı için net bir tarih açıklaması yapılmadı. Yapılan açıklamalarda, yalnızca alımların gerçekleştirileceğine ve tüm vilayetler için bu alımların uygulanacağına yer verildi.Bekçi alımı için adayların meraklı bekleyişleri sürüyor. Daha önce gerçekleştirilen alımlarda aranan şartlarla birlikte, en az lise mezunu adayların başvuru yapabileceği düşünülen bu alımların tarihi olarak 2019 yılı Şubat ve Mart ayı itibariyle söz konusu bekçi alımlarına yönelik ilanın kamuoyuna duyurulması beklenmektedir..

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU FORMU YAYINLANDI MI?

Başvuru formu henüz yayınlanmadı. Yayınlanır yayınlanmaz haberimize eklenecektir.

 
ÜÇ AŞAMALI SINAV NASIL OLUYOR?

Türkiye geneli çarşı ve mahalle bekçisi alımlarında artık adaylar üç aşamalı sınavdan geçerek sınanacaklar;

*İlk önce yazılı sınav ile karşılaşacak olan bekçi adaylarına bu sınavda; Türkçe, sosyal bilgiler, fen, hayat bilgisi, matematik ve genel kültür konuları ile ilgili sorular yöneltilecek. Yapılan sınavda adaylar optik kağıt üzerinde işaretleme yapacaklar ve başarılı sayılmak için en az 50 puan almaları gerekecek. (Bakanlık isterse bu başarı puanına müdahale edebilecek)

*Daha sonraki aşama olan fiziki yeterlilik sınavında adayların bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısını uygulamalı olarak komisyon tarafından incelemeye alınacak. Fiziki sınavda başarı alt sınırı ise 60 puan olacak. Bu puanın altında kalan adaylar başarısız sayılarak elenecekler.