27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Emeklilik Yaşa Takılanlar için son durum ne?

Kamuoyunda 'EYT' ya da 'emeklilikte yaşa takılanlar' olarak bilinen pek çok vatandaş, yaş şartını yerine getiremedikleri için emekli olup aylık alamıyor.

5 Aralık 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Emeklilik Yaşa Takılanlar için son durum ne?

Kamuoyunda "EYT" ya da "emeklilikte yaşa takılanlar" olarak bilinen pek çok vatandaş, yaş şartını yerine getiremedikleri için emekli olup aylık alamıyor. Kanunun yasalaşması halinde erken yaşta emeklilik şansını yakalayacak yaşa takılanlar, konuya dair son gelişmeleri yakından takip ediyor.

Prim gün süresini doldurmasına karşın yaş şartını sağlayamadığı için emekli olamayan yüz binlerce kişi, TBMM'de emekli olmalarını sağlayacak düzenlemenin hayata geçmesini bekliyor. Konuya dair yıllardır beklenti içinde olan vatandaşlar, son aylarda çalışmalarına hız verdi.

Yakın zamanda Meclis'e sunulan emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarının çözümüne dair araştırma önergesi yine kabul edilmedi.

Emeklilikte yaşa takılanlar için hazırlanan kanun tasarısı TBMM'de reddedildi. Ekim'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin Araştırma Komisyonu kurulup kurulmayacağına ilişkin yapılan oylamadan ret kararı çıktı. MHP, Genel Kurul'da yapılan oylamada ret veya kabul yönünde oy kullanmayarak çekimser kalmıştı.