Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı’nın 2013 yılı 15. Dönem 'VIP Önemli Kişileri Koruma Kursu' tamamlandı.
Tekirdağ'da 13-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen kursa, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nden 21, Edirne Emniyet Müdürlüğü'nden 14, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nden 16, Düzce Emniyet Müdürlüğü'nden 2 ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden 1 kişi olmak üzere 54 polis katıldı.
Kursu başarıyla tamamlayan kursiyer polislere sertifikaları törenle verildi.
Tekirdağ Polisevi'nde düzenlenen törende konuşan İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, verilen eğitimin Emniyet Teşkilatı açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.
Kursun her hangi bir aksaklık ve kaza yaşanmadan tamamlandığını bildiren Yılmaz, eğitmenlere ve kursiyerlere teşekkür etti.
Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapacağınız işi severek yapın. İşinizi önemseyin. İşinizi hakkıyla ve layıkıyla yapın. Profesyonel olun. Koruduğunuz insan kim olursa olsun, görevinizi çok iyi yapmalısınız.”
Saygı Duruşu'nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ayrıca kurs süresince çekilen fotoğraf ve video görüntüleri ile eğitim aşamalarını gösteren sunum yapıldı.
Törende kursiyerler adına Edirne İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Kemal Şahin’in konuşma yaparak, verilen eğitimin önemine vurgu yaptı.
Kurs sorumlusu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Bozkurt, kurs eğitmenleri; 3. Sınıf Emniyet Müdürü Recai Yavaşça, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli 4. Sınıf Emniyet Müdürü Kayhan Çetin, Başpolis Memuru Tamer Şan, Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli Polis Memurları Osman Gümüşcan ve Ömer Faruk Yılmaz'a, eğitim süresince gösterdikleri üstün gayret ve özverili çalışmalarından ötürü teşekkür etti.
Düzenlenen törende kursu başarıyla tamamlayan, 54 kursiyere sertifikaları İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Bozkurt, 3. Sınıf Emniyet Müdürleri Recai Yavaşça, Dr. Atalay Bahar, Metin Kesici, Yılmaz Arslan, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Kayhan Çetin, Polis Memurları Osman Gümüşcan, Ömer Faruk Yılmaz, Mesut Irmaklı ve Ali Çığ tarafından verildi.
Törende ayrıca, eğitimin tamamlanmasında eğitmenlere ve kursiyerlere yardımcı olan Polis Memurları Mesut Irmaklı, Ali Çığ, Mehmet Topal ile eğitim sırasında hazır bulunan ilkyardım ekibi Hemşiresi Cemile Çeşmeci ve Tekirdağ Şoförler Cemiyeti Ambulans Şoförü Tahir Kurt’a teşekkür belgesi verildi.
Sertifika töreni, kokteyl ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.