30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

En yetkili isim açıkladı! Cuma günü kar geliyor

Bugün ve yarın artması beklenen hava sıcaklıklarının yarın akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde, cuma gününden itibaren ise iç kesimlerde tekrar azalacağını bildiren Meteoroloji Genel Müdürü Coşkun, Cuma, cumartesi ve pazar günleri İstanbul’da hava aralıklarla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağının tahmin edildiğini söyledi.

6 Aralık 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
En yetkili isim açıkladı! Cuma günü kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, yazılı açıklamasında, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son hava tahminlerini paylaştı.

Türkiye'nin yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç merkeziyle akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceğini ifade eden Coşkun, bugün ve yarın artması beklenen  hava sıcaklıklarının yarın akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde, cuma  gününden itibaren ise iç kesimlerde tekrar azalacağını bildirdi.

Coşkun, "Yeni sistemle birlikte önümüzdeki günlerde ülkemizin güney ve  batı kıyılarında kuvvetli yağmur, kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun  olmak üzere kar yağışlarıyla batı kesimlerinden başlayarak zamanla iç ve kuzey  kesimlerinde fırtınanın etkili olması bekleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

YAĞIŞLAR YAĞMURLA BAŞLAYACAK

Coşkun, yarın Türkiye'nin güney ve batı kesimleriyle zamanla iç  kesimlerinin yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini vurgulayarak yağmurla  başlayacak yağışların, iç kesimlerin yüksek yerlerinde karla karışık yağmur ve  kar, akşam saatlerinden itibaren ise Marmara'nın batısında kar şeklinde olmasının  beklendiğine dikkati çekti.

Yağışların Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli sağanak,  akşam saatlerinden sonra Marmara'nın batısında yer yer kuvvetli kar yağışı  şeklinde etkili olmasının beklendiğine işaret eden Coşkun, rüzgarın öğle  saatlerinden itibaren Ege'de, zamanla Marmara, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı  Karadeniz'de fırtına şeklinde eseceğinin öngörüldüğünü kaydetti.

Coşkun, cuma günü Türkiye'nin büyük bir bölümünde havanın yağışlı  geçeceği belirterek yağışların Doğu Akdeniz ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli  sağanak, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu  Anadolu'nun batısının yükseklerinde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde  olacağının tahmin edildiğini bildirdi.