19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Engeller Boğaz’da aşıldı

Türkiye Milli Olimpiyatlar Komitesi (TMOK) tarafından 19 - 20 Temmuz tarihinde düzenlenen 26. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nda Peugeot, “Peugeot ile Engelsiz Yaşam” projesi kapsamında, 2013 yılında olduğu gibi bu yıl da 'Engelli Yüzücüleri' destekledi.

23 Temmuz 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Engeller Boğaz’da aşıldı
T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Bakanlık Müşaviri Kenan Önalan, Peugeot Genel Müdürü Marc Bergeretti ve Peugeot gönüllüleri de yarış günü engelli yüzücüleri Peugeot ile Engelsiz Yaşam standından başarı dilekleriyle yarışa yolcu ettiler. Peugeot Genel Müdürü Marc Bergeretti aynı zamanda kendisi de Boğazı yüzerek geçen yüzücüler arasında yer alarak yarışı tamamladı. Yarışı başarıyla tamamlayan engelli yüzücüler sıralamasında ilk üç şu isimlerden oluştu: Alper Ceylantepe, Oğulcan Altaş ve Miray Ulaş.
 
 
Engelli yüzücülerden dereceye girenlere madalyalarını Peugeot Genel Müdürü Marc Bergeretti takdim ettiler. Bergeretti, tüm dünyadan sporcuların katıldığı, İstanbul için önemli ve anlamlı bir organizasyonda engelli yarışçılarla bir arada bulundukları için çok mutlu olduklarını vurgularken; “Engelsiz bir yaşam için engelleri birlikte aşıyoruz” dedi.
 
 
15 engelli yüzücünün katıldığı yarışlarda, Peugeot çalışanlarından oluşan gönüllüler, gün boyunca engelli yüzücülerle vakit geçirerek onlara destek oldular. 
 
 
 
“Peugeot ile Engelsiz Yaşam” Projesi
 
 
T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNDP – Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından desteklenen “Peugeot ile Engelsiz Yaşam” projesi ile engelli bireylerin kendi çevrelerindeki sosyal yaşam seviyelerini artırmak, sosyal hayata entegre olmalarına destek olmak, engellilik durumları hakkında toplum bilinci ve anlayışı geliştirmek ve konu hakkında duyarlılık oluşturmak hedefleniyor. Öncelikle eğitim ve uyum sürecine ağırlık veren Peugeot, projenin bir diğer ayağı olarak farklı spor organizasyonları aracılığıyla engelleri aşmak yönünde adımlar atıyor. Proje, ODD Satış ve İletişim Ödülleri 2013 Gladyatörleri’nde “Jüri Özel Ödülü”ne, Gönülden Ödüller Yarışması’nda 2013’ün “En Başarılı Gönüllülük Projesi Ödülü”ne ve Altın Pusula Halkla İlişkiler Yarışması'nda "Kurumsal Sorumluluk Diğer" kategorisinde ödüle layık görüldü. Ayrıca, proje New York‘ta Birleşmiş Milletler 2013 yılı Genel Kurulu yan etkinliğinde Türkiye’yi temsil etmek üzere seçildi ve projenin sunumu gerçekleşti.
 
 
Projenin iletişim kanalları: 
 
image