19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Engelli EKPSS öğretmen atama duyurusu

Engelli EKPSS öğretmen atama duyurusu son dakika EKPSS taban puanı ve başvuru şartları kontenjan bilgisi açıklandı mı?

25 Aralık 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Engelli EKPSS öğretmen atama duyurusu

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 2016 ve 2018'e giren kişilerin kamuya memur olarak atanması için yapılan 2018/2 EKPSS tercihleri için sonuç açıklandı. Süreç tamamlandığında, kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadroları için 2 bin 504 engelli memur alımı yapılacak. 2018/2 EKPSS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 29 Kasım - 7 Aralık tarihleri arasında başvuruları tamamlanan engelli memur ataması için sonuçlarına ilişkin beklenen açıklama geldi.



MEB Personel Daire Başkanlığı bugün yaptığı açıklama ile 500 öğretmen ataması yapacağını duyurdu. Adaylar, engelli öğretmen ataması başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle ekte yer alan atama takvimi çerçevesinde yapacak; başvuru formunun çıktısını, istenen belgelerle birlikte il milli eğitim müdürlüklerine onaylattıracaktır.

2019 YILI ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMA DUYURUSU

2016 ile 2018 yıllarında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) katılan adaylar arasından EKPSS puanı üstünlüğüne göre, 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri ile 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre 500 (beş yüz) kontenjana engelli öğretmen alımı yapılacaktır.

Bu kapsamda yapılacak atamalar için ekte yer alan takvim çerçevesinde başvuru alınacaktır. Başvuruda bulunacak adaylardan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartların yanında;
1- Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.),
2- Lisans mezuniyeti, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına uygun olmak,
3- Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birini başarıyla tamamlamış olmak,
4- Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca, yükseköğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,
5- 2016 veya 2018 yıllarında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavından 50 ve daha üzeri puan almış olmak. (Her iki sınava giren adaylar açısından daha yüksek olan EKPSS sonucuna göre işlem yapılacaktır.)
6- Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,
7- Öğretmenliğe daha önce atandığı hâlde görevine başlamamış olanlar bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak,
8- Sağlık nedeniyle görevine son verilenler hariç olmak üzere, adaylık dönemi içinde görevine son verilenler bakımından, görevden ayrıldıkları tarih ile başvurunun son günü itibarıyla 3 (üç) yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak

özel şartlar aranacaktır.

Adaylar, başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle ekte yer alan atama takvimi çerçevesinde yapacak; başvuru formunun çıktısını, istenen belgelerle birlikte il millî eğitim müdürlüklerine onaylattıracaktır.

Başvuruda adaylardan, lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi, pedagojik formasyon ve 2016 veya 2018 yıllarında yapılan EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporu istenecek; ayrıca, hâlen herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları alınacaktır.

Ancak, ataması yapılan engelli öğretmen adaylarının göreve başlama işlemleri esnasında başvuruda istenilen belgeler ile öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporunu ibraz etmeleri gerekmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan adaylardan başvuru esnasında muvafakat belgesi istenmeyecek; ancak ataması yapılanlar, göreve başlama işlemleri esnasında bu belgeyi ibraz edecektir.

Atamalar, adayların tercih etmiş oldukları illere ilan edilen kontenjan sınırlılığında EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılacak; ataması yapılan öğretmenlerin görev yerleri Valiliklerce belirlenecektir.

EKPSS yerleştirme sonuçları açıklandı
ÖSYM tarafından, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre, kamu kurum ve kuruluşlarına engelli memur yerleştirme sonuçları açıklandı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2018 EKPSS/Kura İle Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzu'nda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyi kadrolarına, engelli memur yerleştirme işlemleri tamamlandı.
 
Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

5778 MEMUR ATAMASI

Bugün ataması yapılan engelli kardeşlerimize, devlet korumasındaki kardeşlerimize yeni işlerinin hayırlı olmasını diliyorum.

Engelli İstihdamı Töreni'nde engelli memur ataması ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjdeli haber geldi.

İlkokul, Lise, Önlisans ve Lisans Mezunlarından 5778 Kişi Kamuya Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki atama töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

    İlk defa devlet korumasındaki gençlerimiz öğretmenlik, doktorluk, hemşirelik gibi görevlere atanıyor.
    Bugünkü atamalarla toplam 5778 kardeşimiz yeni bir hayata başlamış oluyor.
    Geçmişte sıkıntıya neden olan engelli raporlarındaki sorunları çözdük.
    Engelli evlatlarımızın zihinlerinde veya uzuvlarında değil onları eksik olarak gören kalplerde olduğunu düşünüyorum.
    23 bin engelli bireye yatılı bakım hizmeti sunuluyor. toplam 143 bin evladımızın devlet korumasında büyümesini eğitim öğretim görmesini sağlıyoruz.
    Bu ülkede sahipsiz kalmış her çocuğun annesi de babası da devlettir.
    Yetimine garibine mağduruna mazlumuna sahip çıkmayan devlet bizim gözümüzde devlet değildir. Aynı şekilde vatandaşını güven ve huzur içinde tutmayan devlette bizim nazarımızda devlet değildir.
    Geçtiğimiz 16 yılda demokraside ve ekonomide attığımız her adımın gerisinde önce insan felsefesi vardır. Bu sayede bugün ülkemiz dünyanın en gelişmiş sosyal güvenlik şemsiyesine ve hizmetlerine sahip devletlerinden bir tanesi olmuştur.
    Bu ülkede tek bir sahipsiz ve muhtaç insanımızı bırakmayana kadar bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
    Yokluk ve yoksulluk içinde kıvranan ülkeler ülkemizin geldiği refah düzeyini kendilerine örnek almışlardır.
    Türkiye'nin dünya beşten büyüktür itirazı kendini çaresiz hisseden ülkelere öz güven aşılamıştır.
    Birbirimizle uğraşmayı bırakacağız ve birbirimizi Allah için seveceğiz. Biz sahip olduğumuz nimetlerin kıymetlerini bilemez ve nankörlük edersek akıbetimiz eninde sonunda böyle olur. Birliğimize beraberliğimize ve kardeşliğimize sahip çıkarsak dünyanın en güçlü ordularını da toplayıp getirseler bizim karşımızda duramaz. İslam dünyasına baktığımızda acıların gerisinde hep kendi yanlışlıkları vardır.
    Türkiye bölgesinde ve dünyada hep hakkın ve haklının peşinde giderek başarıya ulaşıyor.

EKPSS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

EKPSS sonuçları ve kura usulü ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yerleştirme yapmak için başvurular geçtiğimiz hafta yapıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercih işlemleri sona erdi. Kurumların talepleri doğrultusunda, ilköğretim düzeyinden 198, ortaöğretim düzeyinden 534, önlisans düzeyinden 773, lisans düzeyinden 999 olmak üzere toplam 2 bin 504 kadroya atama yapılacak.

Engelli memura müjde

Engelli vatandaşlarımızın ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerimizin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 24 Aralık Pazartesi günü yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2504 engelli memur alımı yapılacağını duyurmuştu.

Bakan Selçuk, kurumların talepleri doğrultusunda; ilköğretim düzeyinden 198, ortaöğretim düzeyinden 534, ön lisans düzeyinden 773, lisans düzeyinden 999 olmak üzere toplam 2.504 kadronun atama yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığı'na bildirildiğini açıklamıştı. Pazartesi yapılacak 2.504 engelli memur atamasının dışında ayrıca devlet korumasında yetişen 3 bin 274 gencimizin de kamu kurumlarına yerleştirmesi kurası da yine Başkan Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek. İşlemler noter huzurunda yapılacak.

 

ÖSYM GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

 

EKPPS KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

24 Aralık tarihinde 2 bin 500 engellinin kura çekilişi yapılacak. Söz konusu konu ile ilgili engelli memur adaylarının gözü kulağı atama tarihlerinde ve kadro sayılarındaydı. Sonunda beklenen açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2019 yılı bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri döneminde aile, çalışma ve sosyal hizmetler alanında büyük bir değişim ve dönüşüm sürecini başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "24 Aralık tarihinde 2 bin 500 engelli kardeşimizin daha atama kurasını yapacağız." dedi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada; "2018 Eylül ayı sonu itibarıyla kamudaki memur statüsünde yer alan engelli sayımız 53 bin 964 yani yaklaşık olarak 54 bin, bu sayı 2002 yılında 5 bin 777 idi yani yaklaşık 9 kat bir artış yaşandığını görüyoruz. Atama süreçleri devam eden engelli memurlarımızın da kayıtlara girmesi halinde engelli memur kontenjan açığı da 8 bin 667 olacak ve Aralık 2018 itibari ile de kamuda 2 bin 500 engellimize istihdam için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Engelli işçilerimizle ilgili olarak da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre eylül sonu itibari ile 14 bin 782'si kamuda işçi, 125 bin 885'i ise özel sektörde işçi olmak üzere 136 bin 667 engellimiz istihdamdama kazandırılmıştır. 2018 Eylül sonu itibari ile kamuda engelli işçi artış kontenjan sayısı 6 bin 154 kişidir. Aynı zamanda 2 bin 291 engelli işçi statüsünde kamuda kontenjan fazlası olarak istihdam edilmektedir’’ ifadelerine yer verdi.

EKPSS SONUÇ TARİHİ BELLİ OLDU MU?

29 Kasım-7 Aralık tarih aralığında alınan başvuruların ardından değerlendirme aşamasına geçen ÖSYM, EKPSS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair resmi bir açıklama yapmadı.

Ancak, geçtiğimiz dönemlerdeki sonuç açıklama süreçleri baz alındığında EKPSS/2 tercih sonuçlarının en geç 31 Aralık Pazartesi günü açıklanacağı öngörülebilir. Bu durum, ÖSYM'nin yoğunluk durumuna göre erken ve geç açıklanma şeklinde değişkenlik gösterebilir.

BAŞVURUDA HANGİ PUAN TÜRLERİ ESAS ALINDI?

Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim düzeyi kadrolar için EKPSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP3 puanı ile tercihler kullanılacaktır. İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41 inci maddesinde öngörülen hükümler çerçevesinde tercihlere göre kura usulü ile yerleştirme yapılacaktır.

EKPSS NEDİR?

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan, EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

 

EKPSS'DE NELER DEĞİŞTİ?

Eski Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamada EKPSS ile ilgili yeni değişiklik yapıldığı, normalde 2 yıl geçerliliği devam eden sınavın 4 yıla uzatıldığı belirtilmişti.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İnşallah 2 bin 500 engelli kardeşimizin söz verdiğimiz atamasını da mart ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. Tercihlerini 16 Mart itibariyle yapacaklar ve mart sonunda büyük bir beklenti içerisinde olan engelli kardeşlerimizin de yine aile bakanlığımızla birlikte inşallah güzel bir organizasyonla iş hayatına girmelerine vesile olacağız." demişti.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, ''Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım "2018 yılında 5000 engelli kardeşimizin atamasını yapacağız. Atamayı iki aşamada yapacağız" şeklinde bir açıklama yapmıştı. 2018 yılının ilk çeyreğinde 2500; 2018 yılının son çeyreğinde 2500 engelli kardeşimizin atamasını gerçekleştireceğiz. EKPSS sınav sonuçlarının geçerlilik süresini de 2 yıldan 4 yıla çıkarıyoruz. EKPSS sonucunun geçerli olduğu 4 yıl içinde engelli kardeşlerimizin aldığı en yüksek puan üzerinden atamalarını yapacağız. 2018 yılında ÖSYM'nin açıklayacağı takvim çerçevesinde EKPSS yapılacaktır.'' demişti.

EKPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULUYOR?

Adaylar sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir. Bu amaçla internet erişim şifresi edinmemiş kurumların, ÖSYM Çağrı Merkezinden (444 67 96) erişim şifresi edinmeleri gerekmektedir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.

KOMİSYON TEŞKİLİ, İSTENİLECEK BELGELER VE ATANMA

EKPSS/Kura ile engelli alım talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, engelli personel yerleştirilmesi halinde, bu kamu kurum ve kuruluşlarında "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik"in 15 inci maddesine göre bir komisyon oluşturulur. Adaylar yerleştirme ilanını takip eden 15 günlük süre içinde yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşuna, atanmak üzere aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte başvurur. Sözkonusu komisyon, adaylarca ibraz edilen belgelerin kadro koşullarına uygunluğunu inceleyecektir. Bu çerçevede, yerleştirilen adayın;
- Kadronun gerektirdiği eğitim düzeyine ilişkin diploma aslının veya noter onaylı bir suretinin veya geçici mezuniyet belgelerinden herhangi birisine sahip olup olmadığı,
- Diploma veya mezuniyet belgesi ya da eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslının veya noter onaylı bir suretinin olup olmadığı,

- Kadro için genel ve özel şart olarak istenilen hususlara ilişkin belge, sertifika, bonservis ve benzerinden herhangi birisine sahip olup olmadığı,
- “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre alınmış veya bu Yönetmelikçe geçerliliği kabul edilen en az yüzde kırk veya üzerinde çalışabilir engelli olduğunu gösterir sağlık kurulu raporuna sahip olup olmadığı, (Kamu kurum ve kuruluşları gerek görülmesi halinde Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik’in 10 uncu maddesi hükmüne göre yerleştirilen engelli adaylardan, atama işlemleri öncesinde çalıştırılamayacağı işlerin niteliği belirtilmeyenler ile sağlık kurulu raporlarında hasıl olan diğer tereddütleri gidermek amacıyla tekrar sağlık kurulu raporu talep edilebilecektir.)
- Atama yapacak ilgili kurum veya kuruluşların tabi olduğu personel atama yönetmeliklerindeki diğer şartları taşıyıp taşımadığı hususu incelenecektir.
Yapılan inceleme sonucunda; şartları taşıyan adayların yerleştirildikleri kadrolara atanmaları komisyonca teklif edilecektir. Ataması teklif edilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadroya ilgili kurum tarafından doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.
Bu yerleştirmede; EKPSS puanı ile bir kadroya yerleşen ve ataması yapılan adaylar ile kadro için istenen tüm koşulları taşımadığı için ataması yapılmayan adaylar, aynı EKPSS puanı ile tekrar yerleştirme işlemine alınmazlar. Bu yerleştirmede, kura ile yerleşen ve ataması yapılan adaylar ile kadro için istenen tüm koşulları taşımadığı için ataması yapılmayan adaylar, yeni bir kura kayıt dönemine kadar yapılacak yerleştirme işlemine alınmazlar.

EKPSS tercih kura çekilişi ne zaman? EKPSS tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM giriş Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kura sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018/2 EKPSS kura tercih sonuçları hangi tarihte açıklanacak? Engelli memur alımı sonuçları ne zaman belli olacak? soruların yanıtları merak konusu oldu. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 2016 ve 2018'e giren kişilerin kamuya memur olarak atanması için yapılan 2018/2 EKPSS tercihleri için sonuç açıklaması bekleniyor. Süreç tamamlandığında, kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadroları için 2 bin 504 engelli memur alımı yapılacak. 2018/2 EKPSS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 29 Kasım - 7 Aralık tarihleri arasında başvuruları tamamlanan engelli memur ataması için sonuçların ne zaman açıklanacağı, bu kapsamda beklenti içinde olan on binlerce kişinin merak ettiği konu oldu. EKPSS tercih sonuçları ÖSYM son dakika haberleri ve detaylar star.com.tr haber sitemizde.